Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Rozsomák: a mi karácsonyi ajándékunk2015. december 17.

Mi mással is kedveskedhetnénk látogatóinknak karácsony alkalmával, mint egy régóta nem látott, új és érdekes állatfajjal? A szóban forgó új állat a rozsomák, avagy torkosborz. Ezt a fajt emberemlékezet óta nem láthatta Állatkertünk közönsége.

Elutazó gorilla, érkező cerkóf2015. december 16.

Hatfős gorillacsapatunk egyik tagja, Hakuna Matata az európai tenyészprogram keretében a franciaországi „Majmok Völgyébe” utazott. Az állatot odaszállító járművünk a visszautat sem „üresen” tette meg: Mulhouse-ból egy cerkófot hozott Budapestre.

Tényleg csak három fehér orrszarvú maradt?2015. december 9.

Az elmúlt hetekben számos helyen lehetett találkozni azzal a hírrel, mely szerint már csak három fehér orrszarvú maradt az egész világon. Ez azonban furcsának tűnik, hiszen éppen ennyi a budapesti fehér orrszarvúak száma is. Hogyan lehetséges mindez?

Kismalacok a cebui disznóknál2015. november 25.

Először születtek Magyarországon cebui disznók. A Fülöp-szigeteken őshonos, kritikusan veszélyeztetett sertésfélét kora ősz óta láthatja a közönség.

Jöjjön melegebb éghajlatra!2015. november 24.

A hűvösebb időben is érdemes kilátogatni az Állatkertbe, hiszen látnivalókból ilyenkor sincs hiány, ráadásul sok az időjárástól függetlenül élvezhető bemutatóhely. A Pálmaházban például a legnagyobb zimankóban is trópusi klíma uralkodik.

Asha és a labdarúgás2015. november 19.

Asha, a két és fél éves elefántborjú nem veti meg a foci örömeit. Édesanyja, Angele figyelmétől kísérve önfeledten kergeti a labdát a kifutóban, ráadásul bármelyik lábával képes továbbrúgni azt. Néhány rúgást sikerült filmen is megörökítenünk.

Veszélyeztetett állatfajok Budapesten2015. november 16.

A korszerű állatkertek egyik fontos feladata a kihalástól fenyegetett állatfajok védelme. Állatkertünk is több olyan fajjal foglalkozik, amely veszélyeztetettnek számít. Sőt, olyan is akad, amelyből már csak állatkerti állomány létezik.

Fióka a skarlát íbiszeknél2015. november 11.

Gyermekáldás volt a Dél-Amerikában őshonos skarlát íbiszeknél. Az október elején született fióka mostanra már repülni is tud, de a felnőtt madarakra jellemző harsány skarlátvörös színnek ebben a korban még nyoma sincs rajta.

Koala hétköznapok2015. november 6.

Legújabb kisfilmünk a koalák mindennapjaiba, s azon beül is a kora délutáni programba enged bepillantást. Az állatokat délután 1 órakor mérlegre tesszük, s ilyenkor némi bundaápolásra, barátkozásra is jut idő a friss eukaliptusz bekészítése mellett.

Prérikutyák hízókúrán2015. október 28.

Prérikutyáink komolyan veszik a télre való felkészülést. Csak esznek és esznek, s igyekeznek minél vastagabb zsírréteget felhalmozni a bőrük alatt. Ebben szemlátomást elég sikeresek, hiszen a csapat valamennyi tagja kifejezetten hájasnak mondható.