Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Új játszótér az ausztrál zónában2015. október 26.

Ausztrál játszóteret alakítottunk ki az Ausztrálház, a Koalaház és a Vombatház közötti területen. A most átadott létesítmény olyan játéklehetőségeket kínál, amelyekhez kapcsolódóan a déli kontinens élővilágáról is sok mindent meg lehet tudni.

Megérkezett az egymilliomodik látogató2015. október 22.

Állatkertünk főigazgatója fogadta az idei év egymilliomodik látogatóját. A 11 éves Menyhárt Gellért húgával és édesanyjával érkezett hozzánk csütörtök délelőtt. Ajándékokkal, testközelből megismerhető állatokkal vártuk őket.

Shirwane sajnos örökre elaludt2015. október 22.

A nőstény oroszlánjainknál altatásban végzett rutin beavatkozás után az egyik állat sajnos nem ébredt fel. Nagy ritkán még a legnagyobb gondosság mellett is óhatatlanul előfordul ilyen eset, amely látogatót és állatkerti dolgozót egyaránt elszomorít.

Az Állatkert számokban2015. október 20.

A statisztikai világnap alkalmából csokorba szedtük az Állatkert legfontosabb, legérdekesebb számait. Cikkünkből kiderül, hogy hány látogató volt a kezdetek óta, és hogy hány kilós a legsúlyosabb és hány éves a legidősebb állatunk.

Tizenhárom év a Margitszigeten2015. október 16.

2002-ben újíttatta fel a főváros a Margitszigeti Kisállatkertet, s adta intézményünk kezelésébe. A megújult kert átadására október 16-án, vagyis éppen tizenhárom esztendeje került sor. Jelenleg 24 faj 145 egyede látható ezen a bemutatóhelyen.

Európa élmezőnyében az Állatkert2015. október 15.

Európa vezető állatkertjeinek élmezőnyébe tartozik a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ez derül ki Anthony Sheridan felméréséből. A legjobb európai kertek rangsorát rendszeresen összeállító üzletember szeptember 29-én Állatkertünkben tartott előadást.

Urbanisztikai fórum az állatkert fejlesztéséről2015. október 7.

Az állatkert fejlesztési elképzeléseiről szóló tájékoztatás és párbeszéd részeként pénteken a Magyar Urbanisztikai Társaság tagjainak tartottunk fórumot, amelyen bemutattuk a kert kibővült területére tervezett fejlesztési programokat.

190 éve született Xántus János2015. október 5.

A világjáró Xántus János, akit az állatkert alapítási eszméjének úttörőjeként tartunk számon, 1825. október 5-én született. Születésének 190. évfordulója alkalmából röviden megemlékezünk e nagyszerű tudós és utazó kalandos életútjáról.

Közlekedésbiztonsági vetélkedő az Állatkertben2015. szeptember 25.

Állatkertünk volt a házigazdája szeptember 25-én az ORFK és az OBB által, számos partnerszervezet részvételével szervezett KRESZ-szafari 2015 közlekedésbiztonsági vetélkedőnek. A tudáspróbán mintegy 250 általános iskolás gyermek vett részt.

Zebraavatás az Állatkerti körúton2015. szeptember 25.

Megújult az Állatkerti körút három kijelölt gyalogos-átkelőhelye. Az Állatkert kreatív ötlete és a BKK közlekedésbiztonsági fejlesztései nyomán mind a gyalogosok, mind az autósok számára biztonságosabbá váltak a gyalogos-átkelőhelyek.