Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Virgonc vadbivaly2014. január 22.

Az ilyenkor szokásosnál jóval kellemesebb időben azok az állatok is meglehetősen sok időt tölthetnek a kifutóban, amelyek őshazájában inkább trópusi, szubtrópusi klíma jellemző. Igaz ez a vörös vadbivalyokra is. Állatkertünk fotósa egyiküket éppen akkor kapta lencsevégre, amikor az virgonc ficánkolással szaladgált a kifutóban, s tülkeivel egy kicsit a talajt is felszántotta.

Pávián juhháton2014. január 20.

Állatkertünk egyik klasszikus, több évtizedes hagyományokra visszatekintő állatbemutató helye a sörényes juhok és a páviánok közös társaskifutója a Nagyszikla oldalában. Bár néha adódnak kisebb csetepaték, általánosságban a két állatfaj remekül megfér egymás társaságában.

Mackófesztivál2014. január 17.

2014-ben is megrendezzük a hagyományos Mackófesztivált, idén január 31. és február 2. között várjuk izgalmas programokkal a mackók szerelmeseit.

Tatuk a Pálmaházban2014. január 17.

A hátukon páncélt viselő tatuk sok látogatót zavarba hoznak, ha arról esik szó, pontosan miféle állatok is ezek? Olyannyira, hogy volt már olyan is, aki holmi hatalmas pincebogárnak gondolta. A valóságban persze a tatuk emlősállatok, bár kétségtelen, hogy az emlősök egy különleges csoportjába tartoznak, ahová a hangyászok és a lajhárok is.

Töretlen szaporodási kedv az agutiknál2014. január 15.

A 2013-as évben összesen nyolc kölyök született a zöld agutiknál. A szaporodási kedv azonban az új esztendőben sem hagyott alább, hiszen január 14-én egy újabb apróság is napvilágot látott. A Dél-Amerikában őshonos rágcsálókat a Pálmaházban tekinthetik meg a látogatók.

Gyermekáldás a nyaláknál is2014. január 13.

Folytatódik a sorozatos gyermekáldás! Ezúttal a nyala antilopoknál volt szaporulat, december folyamán mindkét nőstény, Nina és Amira is világra hozott egy-egy borjút. Mostanra már mind a két jövevényt láthatja a nagyközönség a Szavanna komplexum istállójában.

Az első hóvirágok2014. január 10.

Bár még csak január 10-e van, a sziklakert oldalában máris előbújtak az első hóvirágok. Nem messze, a vombatok kifutójának szomszédságában a téltemető kezdte el szirmait bontogatni. A főbejárat közelében pedig az illatos tündérfa ágain láthatunk rengeteg virágot.

A babyboom folytatódik: gundikölykök a Varázshegyben!2014. január 8.

A Magyarországon csak a Budapesti Állatkertben látható gundik olyan remekül érzik magukat, hogy újabb aranyos állatkölykökkel örvendeztetik meg látogatóinkat! December 24-én, azaz szenteste napján jött világra két kölyök a Varázshegyben élő gundicsaládnál.

Tavaszias hangulat2014. január 6.

Napok óta melegebb van az ilyenkor szokásosnál, így mostanában igazi tavaszias hangulat fogadja az Állatkert látogatóit. A telet nagyrészt fűtött istállókban töltő állatok most sokat tartózkodhatnak a szabad ég alatti kifutójukban, sőt, az időjárás nem ritkán a napfürdőzést is lehetővé teszi számukra.

Mozaik az állatmentésről2014. január 3.

A néhány nappal ezelőtt véget ért 2013-as esztendőben is kiterjedt mentő tevékenységet folytatott az Állatkertünk által életre hívott Magyar Madármentők Egyesület. A számokat és adatokat a napokban összesítjük, de néhány fontos és emlékezetes eseményt már most is felidézhetünk.