Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Fészkelő kormoránok2014. február 25.

A Nagy-tó partján álló fákon több madarat is láthatunk fészkelni. E telepesen költő fajok egyike a kormorán, vagy másik nevén kárókatona.

Tejbegríz ismerkedik a kifutóval2014. február 23.

Már egészen gyakran látható a kifutón Tejbegríz, a múlt hónapban született, s nem épp szokványos nevet viselő vörös vadbivaly borjú. Kalüpszó, az anyaállat évek óta rendszeresen megörvendeztet bennünket egy-egy utóddal.

Még négy szülinapos2014. február 18.

Nem Asha az egyedüli születésnapos kisállatunk. A tavaly született hét kisoroszlán közül ugyanis a négy idősebbik éppen szombaton volt egy esztendős.

Tortát kapott a szülinapos Asha2014. február 14.

Emeletes tortát kapott Asha első születésnapjára. Az Állatkertünkben született népszerű elefántborjút pénteken délelőtt köszöntöttük fel. A tortából az anyukának, Angele-nek is jutott, és nem feledkeztünk meg Assamról, a papáról sem. Azért, hogy minél többen köszönthessék fel a kiselefántot, nemcsak ma, hanem szombaton és vasárnap is díjmentesen léphetnek be a 14 éven aluli gyermekek.

Közeleg Asha születésnapja2014. február 10.

Ezen a héten, egészen pontosan pénteken ünnepeljük Asha első születésnapját. Így a napokban híreink is elsősorban a kiselefánttal foglalkoznak majd. Arról, hogy milyen programokkal és kedvezményekkel várjuk a közönséget a jeles napon és az azt követő hétvégén, már korábban beszámoltunk. Most azt idézzük fel, milyen előkészületekre volt szükség ahhoz, hogy Asha egyáltalán megszülethessen.

Virágzik a hanga2014. február 7.

Egy hónappal ezelőtt már írtunk a szokatlanul enyhe télben szirmukat bontogató virágokról, a téltemetőről, a hóvirágokról, illetve az illatos tündérfa virágairól. Most újabb virágzó növényről számolhatunk be, ugyanis a kertben található különféle hangafajok és változatok is meghozták első virágaikat.

Szépen fejlődnek a csupasz turkáló kölykök2014. február 5.

Hat csupasz turkáló cseperedik a Varázshegyben. A különleges, államalkotó rágcsálók, amelyekről azt is kiderítette a tudomány, hogy védettek a rákos megbetegedésekkel szemben, Állatkertünkben most először szaporodtak sikeresen.

Rövid telet jósoltak a medvék2014. február 3.

Nem látták meg az árnyékukat a barnamedvék a vasárnap délelőtti medveárnyék észlelés idején. A népi időjóslás szerint ez azt jelenti, hogy a tél már nem tart sokáig, és hamarosan beköszönt a tavaszias időjárás.

Időjós medvék2014. január 31.

Pénteken megkezdődött a három napon át tartó Mackófesztivál, rengeteg programmal és a brummogó gyermekeknek díjmentes belépéssel. A fesztivál időzítése persze nem véletlen, hiszen február másodika jeles napnak számít a népi időjóslásban és természetesen a medvékhez is kapcsolódik. De vajon mi az igazság a medvék időjós tehetségéből?

Bongo sokat nőtt négy év alatt2014. január 29.

Gorillacsapatunk legfiatalabb tagja nemrég ünnepelte negyedik születésnapját. Bongo ugyanis 2010. január 5-én látta meg a napvilágot a mi Állatkertünkben.