Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Falánk hóbagoly fiókák2014. július 23.

Hóbagoly párunk időről időre ugyan megörvendeztet bennünket termékeny tojásokkal, ám az utódgondozásban sajnos nem igazán jeleskednek. Ilyesmi persze a természetben is előfordul, de a vadonbeli körülményekhez képest – ahol a fiókák sorsa hamar megpecsételődne – nálunk második esély is van. A fiókákat ugyanis mesterségesen is fel tudjuk nevelni, ha így hozza a szükség. Éppen ez a helyzet a bő két héttel ezelőtt kikelt két hóbagoly fiókával is. A jövevényeknek szerencsére jó étvágyuk van. Napjában kétszer esznek, s egyikük akár 15 egeret is képes befalni minden egyes étkezéskor. A jó étvágy következtében nagyszerűen fejlődnek, ám a közönség egyelőre még nem láthatja őket. Így jelenleg csak fényképen tudjuk bemutatni a jövevényeket. Amint a képen is jól látszik, az ifjú hóbaglyok a felnőttektől eltérően nem fehér, hanem sötét színűek. Cikkünkből ennek oka is kiderül.

Fütyülőlúd fiókák2014. július 17.

A sárga – vagy másik nevükön sujtásos – fütyülőludak a keselyűröpdében laknak, ahol az elnevezés ellenére nemcsak keselyűkkel, hanem többféle vízimadárral, koronás daruval sőt még tarvarjúval is találkozhatunk.

„Vének tanácsa” a flamingóknál2014. július 15.

A múlt héten már beszámoltunk a flamingó kolónia legfiatalabb tagjairól, azokról a fiókákról, amelyek a közelmúltban keltek ki a tojásról. Néhány szó erejéig azonban érdemes kitérni a csapat legidősebb állataira is. A 131 állat között ugyanis még mindig akad öt azon flamingók közül, akik még 1985-ben, tehát csaknem három évtizede érkeztek Budapestre. A szóban forgó állatok egyébként Pakisztánból érkeztek, ahol a rózsás flamingó őshonosak számít.

Pingvinséta2014. július 8.

Egyre „üzembiztosabban” működik a pingvinséta, amelyhez tavasz óta szoktatjuk pápaszemes pingvinjeinket. A cél az, hogy a madarak a közönséghez egészen közel tegyenek egy kisebb sétát délutánonként.

A Lepkekert is várja a látogatókat2014. július 3.

Június 20-án az új létesítmények átadása mellett megkezdte idei szezonját a Lepkekert is. A lepkék és pillangók bemutatóhelyének persze komoly hagyományai vannak Állatkertünkben, ám ebben a szezonban új helyen, a citrusféléknek otthont adó fedett pavilonban került kialakításra. A közönség a Lepkekertben szinte testközelből ismerkedhet meg ezekkel a pompás rovarokkal, hiszen úgy alakítottuk ki, hogy a látogató a lepkékkel egy térben sétálhat. Természetesen csak csodálni szabad a törékeny élőlényeket, megfogni azonban semmi esetre sem.

Prérikutya kölykök a kifutón2014. július 1.

A nemrégiben megnyílt Pampakifutóval szemközt is nagy a sürgés-forgás. Az itt lakó prérikutyáknál ugyanis idén is bőséges gyermekáldás volt. Az egészen kicsi, újszülött kölyköket persze nem lehetett látni, hiszen még kora tavasszal születtek a felszín alatti járatrendszerben.

Az Ausztrál ösvény állatai2014. június 27.

A múlt pénteken átadott Ausztrál ösvény különlegessége, hogy a közönség be is mehet az itt lakó állatok, éspedig az emuk és a Bennett-kenguruk közé. Bár a létesítmény megnyitásáról - ahogy a Pampakifutó átadásáról és a Lepkekert szezonkezdetéről – röviden már beszámoltunk, a benne lakó állatokat részletesebben még nem mutattuk be.

Hancúrozó vadkutya kölykök2014. június 25.

A március közepén született ázsiai vadkutya kölykökről már korábban beszámoltunk, ám továbbra is érdemesek a figyelmünkre, hiszen nap mint nap fergeteges energiával vetik magukat a hancúrozásba és persze a rosszalkodásba is. Nemrégiben nagy pancsolást rendeztek a medencéjük körül, sőt még akrobatikus ugrásokat is bemutattak.

Megnyílt a Pampakifutó és az Ausztrál ösvény, valamint a Lepkekert2014. június 23.

Pénteken megnyílt az Állatkert két legújabb létesítménye, az Ausztrál ösvény és a Pampakifutó. Előbbi elsősorban kenguruknak és emuknak ad otthont, utóbbi pedig a több mint száz év után ismét látható sörényes hangyászok lakhelye. A két teljesen új bemutatóhely megnyitása mellett kezdetét vette a lepkekerti szezon is. A trópusi lepkék és pillangók népszerű bemutatóhelye a szokásos helyszíntől egy kissé odébb, a Pálmaház mögött, az új Pampakifutó szomszédságában található.

Sörényes hangyászok a Pampakifutóban2014. június 20.

A pénteken átadott új Pampakifutó a sörényes hangyászok otthona. A különleges és látványos állatokkal utoljára a XIX. században találkozhattak az Állatkert látogatói, így meglehetősen hosszú szünet után vágtunk bele ismét ennek az érdekes állatfajnak a tartásába. Cikkünkben nemcsak a sörényes hangyászok természetrajzáról mesélünk, hanem a két Budapestre került állatról, Isabeláról és Williamről is.