Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Foglalkozások óvodai csoportoknak

FOGLALKOZÁSOK ÓVODÁSOKNAK

TANTERMI VIZSGÁLÓDÁSOK
Állat-asszisztált, tevékenykedtető foglalkozások. Időtartamuk 45 perc.

1) Érzékszervek és érzékelés
Játsszuk azt, hogy érzékelünk! Hogyan látnak a rovarok? Jobban szagolnak-e nálunk a kutyák? Hányféle hallás létezik? Mire jó a bajusz? Vetített előadás, érzékelős játékok, és élő találkozás az érzékelés egyik bajnokával.

TEMATIKUS FOGLALKOZÁSOK
Sok tevékenységet magukba foglaló foglalkozások, amelyek megfigyelést, játékot, feladatot egyaránt tartalmaznak. A gyerekek aktív részvételére számítunk, így építeni tudunk előzetes tudásukra. Az útvonal külső kifutókat és belső állattartóhelyeket egyaránt érinthet. Kedvezőtlen időjárás esetén törekszünk arra, hogy fedett helyen történjék a foglalkozás. Időtartamuk 45-60 perc.

2) Háziállatok a tanyán*
Mit iszik a tehén? Honnan jön a tej? Mi a különbség a kecske és a juh között? Hol kapirgál a kiskakas, és mit keres? Milyen teendők vannak a háziállatok körül? Mi a széna, és mi a szalma? Játékos barangolásunk során válaszokra lelünk a Holnemvolt Vár majorságában.
3) Évszakok az Állatkertben*
Hogyan készülnek az állatok az őszre? Milyen képet mutat az őszi erdő és a városi park? Mikor érdemes termést gyűjteni? Hogyan gondoskodjunk a madarakról télen? Melyek a tavasz első virágai? Fiókák, kölykök, porontyok a tavaszi állatkertben. Ősszel, télen és tavasszal is várunk egy kellemes, felfedező sétára!

4) Napirend az Állatkertben*
Milyenek az állatkerti állatok mindennapjai? Mikor és mit esznek az állatok? Vajon milyen az egészséges táplálkozás az állatok, illetve az emberek esetében? Mi történik, ha új állat érkezik, vagy megbetegszik valaki? Milyen állatkerti lakóhelyek vannak, és ki takarít ki a ragadozóknál? Megbeszéljük egy állatkerti séta során.

5) Vizek és vízpartok állatai*
Kirándulás a Nagy-tó partján és a Pákásztanyán. Télen vagy nyáron van több madár a tavon? Rózsás vagy borzas? – amiről felismered a gödényeket. Hol fészkelnek a kárókatonák? Récekavalkád és napozó teknősök, porcos és csontos halak, lábak, csőrök és táplálkozási stratégiák a vízben.

6) Állatkerti „ki kicsoda?"
Földünkön rengetegféle állat él. Minek alapján tudják csoportosítani őket a tudósok? Hosszú, rövid, úszóhártyás, patás vagy karmos láb. Síkos, pikkelyes, tollas, páncélos bőr. Szárnyak, csápok, szarvak, agyarak és egyéb testrészek. Kiderítjük, miről lehet felismerni az egyes állatcsoportokat.

7) Afrikai szafari*
Merre van Afrika? Hogyan utazzunk oda képzeletben? Bepillantás egy távoli élőhelyre, ahol bivalyok, zebrák, antilopok élnek. Hogyan néz ki és hogy viselkedik egy víziló? Ki az úr a zsiráfcsapatban? Mennyit esznek egy nap az elefántok? Nagytestű állatok megfigyelése, és az életmódjukkal kapcsolatos játékok.

8) Majomkodó
A foglalkozás során mindent megfigyelünk a majmok kifutóinál: mit esznek, kivel barátkoznak, milyen a mozgásuk, viselkedésük. Bekukkantva állatkerti otthonaikba, a makiktól a gorillákig megismerjük az itt élő főemlősöket.

9) Mozogj állati módra
Lassú, mint a lajhár – fürge, mint a mókus? Utánajárunk a népi mondásoknak, megfigyelve, hogyan is mozognak az állatok. Kúszás, mászás, függeszkedés, ugrás, járás, repülés – hogyan alkalmazkodtak az állatok a mozgásukkal is környezetükhöz a sikeres fennmaradásuk érdekében? Figyeljük meg, majd játsszuk el!

* Kérhető az oktatási csomag részeként kézműves foglalkozással kiegészítve. (Lásd a Zöldműhelynél!)