Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Két kíváncsi gorilla kívülről is megnézte a kifutó kapuját2017. szeptember 27.

Két kíváncsi gorillánk szerda délelőtt felfedezte, hogy a kifutójukat határoló kerítésbe épített kapu ugyan be van csukva, de nincs megfelelően lezárva. Komoly baj nem történt, mert munkatársaink azonnal intézkedtek.

Kilencezernél is többen voltak a Sérült Gyermekek Napján2017. szeptember 19.

Minden korábbi évnél többen vettek részt a XXVI. Sérült Gyermekek Napján, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykert az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével közösen 1992 óta rendez meg minden esztendőben.

Elpusztult az egyik zsiráfunk2017. szeptember 11.

Szomorúan tudatjuk, hogy a budapesti zsiráfcsapat egyik tagja elpusztult. Állatorvosaink természetesen elvégezték ilyenkor szükséges vizsgálatokat, hogy az eset pontos körülményeit tisztázni lehessen.

Genesis kiállítás a Műcsarnokban2017. szeptember 7.

A Műcsarnokban látható fotókiállítás a természet- és állatszerető emberek örömére szolgál, ezért adunk hírt róla honlapunkon. Látogatóink részére a kiállítási jegyre kedvezményt biztosító kupont biztosítunk, amíg a készlet tart!

Mentett állatok elengedése2017. szeptember 6.

Mentő tevékenységünk részeként a napokban került sor az idei szezon utolsó szabadon engedésére. Munkatársaink három madár- és két emlősfaj összesen 22 mentett egyedét juttatták vissza a természetbe, az állatok számára megfelelő élőhelyeken.

Tanévkezdés az Állatkertben2017. szeptember 4.

Szeptember eleje az Állatkertben is a tanévkezdés időszaka. Persze nem az elefántok meg a zebrák ülnek be az iskolapadba, hanem intézményünk várja gazdag pedagógiai kínálattal az óvodások, általános és középiskolások tanulmányi csoportjait.

Akisino japán herceg állatkerti látogatása2017. augusztus 23.

Magyarországi látogatása alkalmával ismét felkereste Állatkertünket Akisino herceg, Akihito japán császár másodszülött fia. A herceg különösen a hazai háziállatfajták iránt érdeklődött, de meglátogatta az óriásvidrákat is.

Múltunk legendás állatai2017. augusztus 10.

Augusztus 9-én volt 151 éves az Állatkert. A születésnap alkalmából felidézzük néhány múltbéli legendás állatunk emlékét. Kristóf, a barnamedve, Jónás, a víziló, Sziám, az elefánt, Barry, a bernáthegyi, Picó, a póni és Teca az orrszarvú.

Mentett madarakat engedtünk szabadon2017. augusztus 2.

Tizenhárom védett és egy fokozottan védett madárfaj összesen 62 mentett egyedét engedtük szabadon a Hortobágy térségében, erre alkalmas élőhelyen, a helyi szakemberekkel együttműködve. A megmentett madarak együttes eszmei értéke 2,7 millió forint.

Vakációs kedvezmény nagyszülőknek és unokáknak2017. július 4.

Júliusban és augusztusban, a nyári vakáció idején 12 %-os extra kedvezményt kínáló nagyszülő + unoka páros jeggyel kedveskedünk azoknak a nagyszülőknek, akik unokájukkal keresik fel Állatkertünket.