Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, események

Hazatért a sasok óriása!2021. május 17.

Állatkertünk vadállatmentő központjában, ahol évente mintegy kétezer segítségre szoruló madár és más vadon élő állat kap második esélyt, ennek az elkóborolt óriásrétisasnak is segíteni tudtunk. Nekünk pedig adó 1 % a segítség!

A sasok óriása mentőközpontunkban2021. május 5.

A ragadozó madarak legnagyobb termetű képviselőjének számító óriásrétisas Ázsia keleti peremén, sőt az Alaszkához tartozó Aleut-szigeteken honos. Május elsején mégis találtak egyet a budakalászi Lupa-tónál. Most épp mentőközpontunkban gyűjt erőt.

Táncsics és az élővilág2021. március 16.

Kevesen tudják, hogy Táncsics Mihály, aki miatt 1848. március 15-én a forradalmi tömeg a Várba ment, hogy börtönéből kiszabadítsa, néhány évvel korábban „Lényismeret” címmel természetrajzi könyvet is írt. Egy másik hasonlót pedig magyarra fordított.

Az Állatkert és a negyvennyolcasok2021. március 15.

Az idén 155 éves Állatkert alapításában többen is kiemelkedő szerepet vállaltak a negyvennyolcasok, azaz a forradalom és szabadságharc meghatározó résztvevői közül. Xántus János, alapító igazgatónk például a pákozdi csatában is harcolt.

Mentett denevérek kihelyezése a sződligeti templomtoronyba2021. március 10.

Néhány nappal ezelőtt 102 mentett denevért helyeztünk ki a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal közösen a sződligeti Nagyboldogasszony-templom tornyába, amely egy népes, ezernél is több egyedből álló denevérkolónia lakó-, illetve telelőhelye.

Három mentett vadmacska tért vissza a természetbe2021. március 4.

Elkeveredhetett az anyjától az a három vadmacska kölyök, akik még tavaly kerültek be hozzánk mentett állatként. Munkatársaink felnevelték őket, és most visszatérhettek természetes élőhelyükre. Évente mintegy kétezer mentett állatnak segítünk.

Boldog karácsonyt kíván az Állatkert!2020. december 23.

Legújabb kisfilmünkkel a 2020-as év néhány emlékezetes pillanatát felelevenítve szeretnénk boldog, békés, áldott karácsonyt kívánni valamennyi látogatónknak, barátunknak, s mindazoknak, akik nyomon követik kertünk életét, mindennapjait!

Geotermikus energia segít melegen tartani az állatházakat2020. december 10.

Már csaknem egy évtizede segíti a Széchenyi Fürdő termálvizének hője az állatkerti létesítmények, állatházak fűtését. A termálhő felhasználása nemcsak gazdaságos, hanem környezetbarát is, hiszen így jóval kevesebb a füstgáz, a szén-dioxid kibocsátás.

Kék díszkivilágítás a gyermekek világnapján2020. november 21.

Budapest több más ikonikus épületéhez hasonlóan kék díszkivilágítást kapott az állatkerti Főkapu és a készülő Biodóm is a gyermekek világnapja alkalmából. Azért pont kéket, mert ez az UNICEF, azaz az ENSZ Gyermekalapjának színe.

Újabb elismerés az Állatkert nyugalmazott főigazgatójának2020. november 20.

Az Állatkertek és Akváriumok Világszövetsége (WAZA) tiszteleti tagjává választotta prof. dr. Persányi Miklóst, Állatkertünk nyugalmazott főigazgatóját. Ez intézményünk számára is komoly nemzetközi elismerést jelent.