Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

A jegesmedvék veszélyeztetettsége2017. április 5.

Néhány hete Állatkertünk látogatói ismét láthatnak jegesmedvéket. Ennek kapcsán érdemes felidézni azokat a nehézségeket, amelyek a vadonbeli jegesmedve állományokat fenyegetik: ilyenek a környezetszennyezés, az éghajlatváltozás és az orvvadászat is.

Állatkerti kötetek a természetért2017. március 31.

Állatkerti kötetek a természetért című sorozatunk legújabb könyve, Kovács Zsolt Farkasok és kutyák című munkája hiánypótlónak számít. Nemcsak e fontos állatok zoológiájával, hanem védelmével és kultúrtörténetével is megismerteti az olvasót.

Állatorvosi konferencia2017. március 30.

Múlt héten került sor Állatkertünkben a Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társaságának éves konferenciájára. A csütörtöktől szombatig tartó szakmai eszmecsere fő témái a zoonózisok, a fertőző betegségek és az úgynevezett „one helath” elv voltak.

Búcsú Nur-Nuru-Bintől2017. március 22.

Szomorúan tudatjuk valamennyi barátunkkal, hogy Nur-Nuru-Bint szerda délután el kellett altatnunk. A koala életéért múlt hét óta küzdöttek munkatársaink, de súlyos daganatos betegség végül legyőzte Nuru szervezetét.

Az ország legállatibb tábora2017. március 21.

15. alkalommal szervezi meg a JátékMester Gyerekprogram a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos táborát, a Zoo Tábort. A táborban szakképzett pedagógusok és állatkerti szakemberek segítenek az állatok megismerésében.

Állatkertünk a jegesmedve tenyészprogramban2017. március 17.

Az új jegesmedvék érkezése a faj természetvédelmi célú állatkerti tenyészprogramjába illeszkedik. Kisegítjük a programot a tenyészállat-gazdálkodás terén, a budapesti közönség pedig néhány évnyi szünet után újra láthatja ezt az érdekes állatfajt.

Aggódunk Nur-Nuru-Binért2017. március 17.

Állatkertünk munkatársai egy emberként aggódnak a napok óta gyengélkedő koaláért. A vizsgálat eredménye szerint Nur-Nuru-Bin szervezetét egy daganatos megbetegedés, úgynevezett limfoid leukózis támadta meg.

Régi idők budapesti jegesmedvéi2017. március 16.

Előző rövid hírünkből többen kitalálták: hamarosan ismét jegesmedvék érkeznek Budapestre! Addig is idézzük fel a csodás faj évszázados budapesti históriáját és a jelentős múltbeli eredményeit!

Medvecsere2017. március 13.

Barnamedvéink nemrégiben egy másik állatkertbe költöztek. Megüresedett helyükön, ahol most kisebb munkálatokat végzünk, nemsokára új lakókat köszönthetünk. Hamarosan el is áruljuk, hogy pontosan milyen állatok kerülnek a helyükre.

Komolyan vesszük orrszarvúink biztonságát2017. március 9.

A franciaországi Thoiry-ban történt tragikus eset megmutatta, hogy már nemcsak a vadonban, hanem az európai állatkertekben is számítani kell orvvadászokra. Állatkertünk a belügyminiszter segítségét kérte a budapesti orrszarvúak hatékony védelméhez.