Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Életeket mentettünk!2018. augusztus 8.

Az Állatkert égisze alatt működő Magyar Madármentők Alapítvány évről-évre közel kétezer vadállatot ment meg a biztos pusztulástól. Az önálló életre képes, meggyógyított állatokat rendszeresen elengedjük egy számukra megfelelő élőhelyen.

Nemzetközi állatkerti csúcstalálkozó Budapesten2018. július 5.

Állatkertünk nemzetközi elismertségét jelzi, hogy nemrégiben Budapesten tanácskoztak a világ vezető állatkerti állattartási szakemberei. Kisfilmünkben néhányukat meg is szólaltatjuk, hogy elmondják, mely kérdések voltak az eszmecsere központi témái.

Városszépítés közösségi összefogással2018. június 13.

Általában nem szerencsés, ha oroszlán van a Hungária körúton. Most azonban más a helyzet, hiszen az oroszlán is megjelenik motívumként azon a különleges műalkotáson, amely mostantól a Hungária körúti felüljáró járdahatároló falát díszíti.

Bongo nagy utazásra készül2018. június 7.

A jövő héten egy lengyelországi állatkertbe utazik Bongo, a 2010-ben született, de mostanra már teljesen felcseperedett ifjú gorillahím. Aki szeretne még Budapesten meglátogatni, a héten mindenképp érdemes felkeresnie Állatkertünket.

Ne füstölögjünk!2018. május 31.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) május utolsó napját a nemdohányzók világnapjává nyilvánította. Érdemes hát felidézni, mit tesz az Állatkert a nemdohányzók védelméért úgy, hogy közben a dohányzók igényeit is figyelembe veszi.

Ismét lesznek nyáresti koncertek az Állatkertben2018. május 8.

17. évadjához érkezett a Zenés Állatkerti Esték. A hagyományos nyáresti koncertsorozat keretében idén 8 koncertre kerül sor július első szerdájától augusztus negyedik szerdájáig, minden szerda este 20 óra 30 perces kezdettel.

Az állatkerti világ most Budapestre figyel2018. május 2.

Budapesten tanácskoznak az állatkerti állattartás, valamint a ritkuló fajok összehangolt állatkerti szaporításának legjelentősebb nemzetközi szakértői. Eddig két ilyen világtalálkozó volt, egy Hollandiában, egy pedig az Egyesült Államokban.

Kisfilm a mentett rétisas fiókáról2018. április 11.

Legújabb kisfilmünk segítségével bepillantást kínálunk a mentett rétisas fiókáról való gondoskodás műhelytitkaiba. Kiderül például, hogyan lehet biztosítani, hogy később ne az embereket, hanem a többi sast tekintse fajtársnak.

Nyuszis tudnivalók2018. március 30.

Ahogy minden évben, Állatkertünk az idei húsvét kapcsán is felhívja a figyelmet a felelős nyúltartásra, a nyúlról való gondoskodás legfontosabb kérdéseire. És persze arra is, hogy továbbra sem fogadunk be nyulakat, vagy más „megunt” házikedvenceket.

Ottó, a mentett sasfióka2018. március 29.

Stabil az állapota Ottónak, a Duna–Ipoly Nemzeti Park és az Állatkert közötti együttműködés keretében hozzánk került mentett rétisas fiókának. Az Állatkert évente másfél ezernél is több mentett állatnak nyújt segítséget.