Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, események

Búcsú Mórictól2022. május 10.

Péntek reggelre meghalt Móric, a 2020 augusztusában született orangután gyerek. Sajnos bizonyos fejlődési rendellenességek jelei az állaton már korábban is megfigyelhetők voltak, a boncolás is ezt erősítette meg.

Magkatalógus, magcsere és botanikai sokféleség2022. április 12.

A botanikus kertek között élénk magcsere kapcsolat épült ki, amely a biológiai sokféleség megőrzését is szolgálja. Ebben mi is részt veszünk. Épp a közelmúltban küldtük szét 62 ország 226 botanikus kertjének az Index Seminumot, azaz a magkatalógust.

Állatkerti lakásfelújítási program2022. március 11.

Szeretjük, ha állataink jól érzik magukat, ezért igyekszünk őket időről-időre meglepni. Segíts, hogy idén is mosolyt csalhassunk az arcukra!

Köszöntjük az Állatkert női dolgozóit!2022. március 8.

Bármikor máskor is indokolt lenne, de nőnap környékén külön is alkalom kínálkozik arra, hogy nagyrabecsülésünket fejezzük ki női munkatársaink iránt. És nyomós okunk van arra, hogy ezt itt, a honlapunkon is megtesszük.

Búcsú Irwintől, a sárkánytól2022. március 2.

Legidősebb komodói varánuszunk, a két és fél méteres Irwin Állatkertünk egyik népszerű lakója volt. Születési gerincproblémái azonban mostanra sajnos odáig fokozódtak, hogy az elaltatása maradt az egyetlen lehetőség.

Az európai élmezőnyben a Budapesti Állatkert2022. január 26.

A hazai állatkertek közül az első, Európa 126 vezető állatkertje közül pedig a 15. helyen áll Állatkertünk az európai állatkertek nem hivatalos ranglistáján, az úgynevezett Sheridan-listán, amelynek legutóbbi kiadása óta két helyet léptünk előre.

Óriásvidránk családi élete Argentínában2022. január 21.

Alondra 2019-ben utazott Argentínába, hogy ott a veszélyeztetett óriásvidrák visszatelepítési programjában vegyen részt. Azóta már kölykei is születtek, akiket most az argentin barátainktól kapott felvételek segítségével be is tudunk mutatni.

Születésnaposaink Barcelonában és Dél-Afrikában2022. január 19.

A napokban két Budapestről elszármazott állat is születésnapját ünnepelte. Bömbi, az oroszlán – aki ma a dél-afrikai SanWild vadvédelmi központ lakója – 18 éves, Ebobo, a gorilla – aki a Barcelonai Állatkertben él – 22 éves lett.

A segítő Állatkert2022. január 13.

2021-ben is sok programban vettünk részt a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Például élményeket és ismereteket adó táborokat szerveztünk hátrányos helyzetű gyermekeknek, és huszonkilencedszerre is házigazdái voltunk a Sérült Gyermekek Napjának.

Rekord a vadállatmentésben!2022. január 8.

Minden korábbi évet meghaladó számú mentett állat került be 2021-ben Állatkertünk vadállatmentő központjába. Munkatársaink 2624 emberi segítségre szoruló vadállatról gondoskodtak, a madaraktól a kisemlősökön át a foltos szalamandrákig.