Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Állatkertünk az európai élmezőnyben2018. december 22.

A hazai állatkertek közül az első, Európa 110 vezető állatkertje közül pedig a 17. helyen áll a Fővárosi Állat- és Növénykert egy mértékadó értékelési rendszer, az úgynevezett Sheridan-lista szerint. A listán Londont és Hamburgot is megelőzzük.

Lappantyú a Sünispotályban2018. november 28.

Állatkertünk új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban járva érdemes felkeresni bemutató mentőközpontunkat, a Sünispotályt is. Az egyik védencünk egy mentett lappantyú: bár ez a faj hazánkban is honos, éjszakai életmódja miatt ritkán látni.

A megmentett hód visszatérhetett a természetbe2018. november 26.

Gabit, a fiatal hódot legyengülve találták Sződligetnél. A tünetek alapján a mérgezés sem zárható ki. Munkatársaink azonban sikeresen rendbe hozták az állat kondícióját, és az immár újra életerős hódot szabadon is engedték természetes élőhelyén.

Szomorú hír: nem sikerült megmenteni Ashát2018. november 24.

A 2013-ban nálunk született ifjú elefánthölgy szervezetét a legrettegettebb elefántbetegség támadta meg. Az alattomos kór az esetek háromnegyedében halálos, Ashát sajnos a leggondosabb kezelés sem tudta megmenteni.

Aggódunk Asháért2018. november 23.

Csaknem hatéves ifjú elefántunkon aggasztó tüneteket tapasztalunk. Egy a vadonban élő, és az állatkertekben tartott ázsiai elefántoknál is gyakori, alattomos kór lehet az ok, melynek gyógyítását nemzetközi protokollok alapján végzik állatorvosaink.

Mentett fenyőszajkó a Sünispotályban2018. november 16.

Ez a vállsérült fenyőszajkó néhány napja került a Sünispotályba, Állatkertünk közönség számára is látogatható, bemutató mentőközpontjába. A faj ritka vendég hazánkban, a mentőhelyen is most először akad dolgunk fenyőszajkóval.

Visszajuttattuk a természetbe a mentett gyöngybaglyokat2018. november 13.

Teljesen felcseperedett a Sünispotályba még szeptember elején bekerült három elárvult gyöngybagoly fióka. Így – a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködve - visszaengedhettük őket természetes élőhelyükre.

MagyarBrands díjat kapott az Állatkert2018. november 9.

Újabb elismeréssel díjazták intézményünket. Ezúttal a MagyarBrands díjat nyertük el kiváló fogyasztói márka kategóriában, a MagyarBrands program szakmai zsűrijének döntése alapján.

Megnőttek a mentett gyöngybagoly fiókák2018. október 16.

Látogatható mentőközpontunkban, a Sünispotályban segítségre szoruló baglyokkal is foglalkozunk. Például azokkal az elárvult gyöngybagoly fiókákkal, akikről épp egy hónapja írtunk. Azóta – a mesterséges nevelésnek hála – igencsak megnőttek.

A székelyudvarhelyi Gereben Néptánccsoport bemutatója2018. október 12.

Néhány nappal ezelőtt Állatkertünkben is fellépett a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium tánccsoportja, akik a testvérvárosi kapcsolatok jegyében, Soroksár Önkormányzatának meghívására érkeztek a fővárosba.