Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Előjöttek a mókuscickány kölykök2013. szeptember 17.

Előmerészkedtek a mókuscickány kölykök a Xántus János-házban. A fürge kisemlősök – akik a természetben nem vetik meg az alkoholt sem – hosszabb szünet után indultak ismét szaporodásnak Állatkertünkben. A jövevények ugyan már másfél hónaposak, de eddig a kívülről nem látható „szülőszobában” tartózkodtak. A kölykök négyen vannak, és már a nemüket is tudni lehet.

Fotókiállítás Amerika nemzeti parkjairól2013. szeptember 14.

Kovács P. Attila természetfotós szemén, jobban mondva objektívén át ismerheti meg Amerika nemzeti parkjainak legszebb tájait, legérdekesebb állatait a nagyközönség azon a fotókiállításon, amely csütörtökön nyílt meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A tárlat, amely október 13-ig lesz látogatható a Szavanna istálló emeletén, csaknem kéttucat nemzeti park látnivalóiból nyújt ízelítőt a természetbarátoknak.

Levadászta a dobozokat az oroszlán2013. szeptember 12.

Környezetgazdagítási céllal három kartondobozt kaptak az indiai oroszlánok. Ezek közül kettőt Basil, a hím oroszlán azonnal „megölt”, a harmadikat némi habozás után pusztította el. A csapat többi tagját addig oda sem engedte a gyanús tárgyakhoz, amíg valamennyit „harcképtelenné” nem tette.

Élet a Marson2013. szeptember 9.

Szokatlan képzőművészeti kiállítás nyílt a Varázshegyben, a Marsi űrbázisnak nevezett bemutató térben. A tárlaton a Képzőművészeti Egyetem öt növendékének alkotásait tekintheti meg a közönség, amelyek mindegyikének a marsi élet a témája.

Gundik érkeztek a Varázshegybe2013. szeptember 6.

Először láthat gundikat a hazai közönség. A fürge rágcsálók eredetileg Észak-Afrikában honosak, az ottani sivatagok sziklás élőhelyeit kedvelik. Szeretnek napfürdőzni, sőt még fésülködni is, ivóvízre viszont egyáltalán nincs szükségük. Az érkezett gundicsapat – köztük három, már Budapesten napvilágot látott kölyök! – számára a Varázshegyben, az úgynevezett „Kolónia galériában” alakítottunk ki egy bemutatóhelyet.

Új halak az Akváriumban2013. szeptember 5.

A közelmúltban több új halfaj is érkezett a Pálmaház alatt található Akváriumba. Ezek közül az egyik leglátványosabb a fekete morgóharcsa (Pseudodorasniger), amely eredetileg Dél-Amerika északi felének édesvizeiben él.

Tanévkezdés az Állatkertben2013. szeptember 2.

Nemcsak az iskolákban, hanem nálunk is megkezdődött a tanév. Természetesen nem a tevék, oroszlánok és elefántok ballagnak az iskolába, hanem az Állatkertet keresik fel a tanulmányi csoportok az óvodásoktól egészen a középiskolásokig. Intézményünk ebben az évben is gazdag zoopedagógiai programot kínál különféle foglalkozásokkal, tematikus vezetésekkel, oktatási rendezvényekkel, módszertani segítséggel és számos kedvezménnyel. Az ezekről szóló tájékoztatót a napokban valamennyi fővárosi közoktatási intézménynek eljuttattuk, mi több, a Környezet- és természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségén keresztül vidéki közoktatási partnereink is megkapták.

Zebramungók érkeztek2013. augusztus 24.

Állatkertünkben több érdekes mongúzféle is látható. A legnagyobb hagyománya a népszerű szurikáták tartásának van, de évek óta tartunk rókamangusztákat és törpemongúzokat is. Most újabb fajjal bővült a bemutatott mongúzfélék köre, hiszen nemrégiben zebramungók érkeztek Állatkertünkbe.

Nevet kapott a zsiráfborjú2013. augusztus 22.

Korábban már beszámoltunk az augusztus 13-án éjjel született zsiráfborjúról. Akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy milyen nemű, ezért aztán nevet sem kaphatott még.

Féléves lett Asha2013. augusztus 15.

Különleges tortával köszöntöttük Ashát, aki augusztus 14-én volt féléves. A főképp főtt rizsből álló csemegét zöldségekkel és gyümölcsökkel díszítettük. Az ünnepléssel szinte egy időben egy zsiráfborjú is született. Az elkülönített istállóban tartózkodó állatot már most is láthatja a közönség, igaz, egyelőre csak üvegen át.