Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Az Ausztrál ösvény állatai2014. augusztus 14.

A nem egészen két hónappal ezelőtt megnyitott új Ausztrál ösvény máris nagy népszerűségnek örvend látogatóink körében. Ez nem is csoda, hiszen számos érdekes állat, többek között hangyászsün, kovari, erszényesnyest, vombat, Bennett-kenguru, illetve több ausztráliai madárfaj, mindenekelőtt egy csapat emu látható az új bemutatóhelyen, ráadásul egy részükkel, a kengurukkal és az emukkal testközelből is megismerkedhetünk. Azok számára, akik még nem fedezték fel maguknak az Ausztrál ösvényt, egy kisfilmet készítettünk kedvcsináló gyanánt.

„Telefonáló” páviánok2014. augusztus 7.

A „varjúmentő” barnamedvét bemutató, s azóta az egész világot bejárt felvétel után egy újabb, az interneten megosztott látogatói videóra szeretnénk felhívni Állatkertünk barátainak figyelmét. Készítője valóságos filmetűdöt alkotott a nálunk rögzített jelenetből, amelyen azt látni, amint az egyik fiatal galléros páviánunk egy a kifutóba alighanem véletlenül beejtett mobiltelefonnal ismerkedik. Bár a felvétel bizonyára sokakat derít jókedvre, a készülék tulajdonosa nyilván nem volt maradéktalanul boldog, és az igazat megvallva a kifutóba akár csak véletlenül beejtett tárgyak az állatokra is veszélyt jelenthetnek. Emiatt tehát nem árt, ha mindenki fokozottan vigyáz tárgyai épségére és egyúttal állataink egészségére is.

Kisfilm a sörényes hangyászokról2014. július 25.

Kicsit több mint egy hónapja láthatja a közönség az új sörényes hangyászokat. Annak idején részletesen be is számoltunk róluk, írtunk természetrajzukról, s arról is, hogy Állatkertünkben utoljára több mint száz esztendeje éltek ilyen állatok. Most egy kisfilmmel is kedveskedünk azoknak, akik kíváncsiak a két fiatal állat, Isabela és William mindennapjaira.

Falánk hóbagoly fiókák2014. július 23.

Hóbagoly párunk időről időre ugyan megörvendeztet bennünket termékeny tojásokkal, ám az utódgondozásban sajnos nem igazán jeleskednek. Ilyesmi persze a természetben is előfordul, de a vadonbeli körülményekhez képest – ahol a fiókák sorsa hamar megpecsételődne – nálunk második esély is van. A fiókákat ugyanis mesterségesen is fel tudjuk nevelni, ha így hozza a szükség. Éppen ez a helyzet a bő két héttel ezelőtt kikelt két hóbagoly fiókával is. A jövevényeknek szerencsére jó étvágyuk van. Napjában kétszer esznek, s egyikük akár 15 egeret is képes befalni minden egyes étkezéskor. A jó étvágy következtében nagyszerűen fejlődnek, ám a közönség egyelőre még nem láthatja őket. Így jelenleg csak fényképen tudjuk bemutatni a jövevényeket. Amint a képen is jól látszik, az ifjú hóbaglyok a felnőttektől eltérően nem fehér, hanem sötét színűek. Cikkünkből ennek oka is kiderül.

Fütyülőlúd fiókák2014. július 17.

A sárga – vagy másik nevükön sujtásos – fütyülőludak a keselyűröpdében laknak, ahol az elnevezés ellenére nemcsak keselyűkkel, hanem többféle vízimadárral, koronás daruval sőt még tarvarjúval is találkozhatunk.

„Vének tanácsa” a flamingóknál2014. július 15.

A múlt héten már beszámoltunk a flamingó kolónia legfiatalabb tagjairól, azokról a fiókákról, amelyek a közelmúltban keltek ki a tojásról. Néhány szó erejéig azonban érdemes kitérni a csapat legidősebb állataira is. A 131 állat között ugyanis még mindig akad öt azon flamingók közül, akik még 1985-ben, tehát csaknem három évtizede érkeztek Budapestre. A szóban forgó állatok egyébként Pakisztánból érkeztek, ahol a rózsás flamingó őshonosak számít.

Pingvinséta2014. július 8.

Egyre „üzembiztosabban” működik a pingvinséta, amelyhez tavasz óta szoktatjuk pápaszemes pingvinjeinket. A cél az, hogy a madarak a közönséghez egészen közel tegyenek egy kisebb sétát délutánonként.

A Lepkekert is várja a látogatókat2014. július 3.

Június 20-án az új létesítmények átadása mellett megkezdte idei szezonját a Lepkekert is. A lepkék és pillangók bemutatóhelyének persze komoly hagyományai vannak Állatkertünkben, ám ebben a szezonban új helyen, a citrusféléknek otthont adó fedett pavilonban került kialakításra. A közönség a Lepkekertben szinte testközelből ismerkedhet meg ezekkel a pompás rovarokkal, hiszen úgy alakítottuk ki, hogy a látogató a lepkékkel egy térben sétálhat. Természetesen csak csodálni szabad a törékeny élőlényeket, megfogni azonban semmi esetre sem.

Prérikutya kölykök a kifutón2014. július 1.

A nemrégiben megnyílt Pampakifutóval szemközt is nagy a sürgés-forgás. Az itt lakó prérikutyáknál ugyanis idén is bőséges gyermekáldás volt. Az egészen kicsi, újszülött kölyköket persze nem lehetett látni, hiszen még kora tavasszal születtek a felszín alatti járatrendszerben.

Az Ausztrál ösvény állatai2014. június 27.

A múlt pénteken átadott Ausztrál ösvény különlegessége, hogy a közönség be is mehet az itt lakó állatok, éspedig az emuk és a Bennett-kenguruk közé. Bár a létesítmény megnyitásáról - ahogy a Pampakifutó átadásáról és a Lepkekert szezonkezdetéről – röviden már beszámoltunk, a benne lakó állatokat részletesebben még nem mutattuk be.