Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Hancúrozó leopárdok2014. november 26.

Csupa öröm az élet a ritka perzsa leopárdoknál. Állatkertünk szemfüles fotósa épp játék közben örökítette meg anyát és fiát. A képeken az is látszik, hogy a nemsokára 18 hónapos Dante milyen sokat nőtt mostanában.

Atya és egyéb rákok a Varázshegyben2014. november 24.

Állatkertünk minél változatosabb betekintést szeretne nyújtani az élővilág sokféleségébe. Éppen ezért a különféle rákok sem hiányozhatnak a bemutatott állatok közül. A Varázshegyben több érdekes fajukkal is megismerkedhetünk.

Rosie, a huszonötödik budapesti pingvinfióka2014. november 21.

Rosie, a szeptember végén világra jött pingvinfióka „jubileumi” állat. Ő ugyanis a huszonötödik Budapesten kelt pingvin. Mivel még két hónapos sincs, jól látszik rajta a fiókákra jellemző pihés tollazat. A nagyközönség januártól láthatja a jövevényt.

Vombatlesen2014. november 14.

Folyamatosan figyeljük Molly, a nőstény vombat erszényét. A benne fejlődő kölyök ugyan még nem nézett ki, de egyre jobban látni az erszénytájék kidudorodását. Az anyaállatot legnagyobb eséllyel a délelőtti órákban, fél 10 tájban láthatjuk.

Ormányos muréna az őstengerben2014. november 13.

A Varázshegy őstengeri bemutatóhelyének egyik érdekes, az elmúlt hónapokban érkezett új lakója az ormányos muréna. A trópusi murénafaj különlegessége, hogy szükség esetén képes nemet váltani. A mi murénánk azonban inkább tartályt váltott.

Nagyra nőttek a tigriskölykök2014. november 12.

Grusa és Macan, a tavaly augusztusban született ifjú tigrisek a napokban lesznek tizenöt hónaposak. Születésük óta sokat nőttek, s bár megjelenésükön még látszik, hogy fiatal állatokról van szó, méretükben már megközelítették Nivát, az anyaállatot.

Aranyos gundikölykök a Varázshegyben2014. november 7.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegy legifjabb lakói a nemrégiben született gundikölykök. Az Afrikában őshonos különleges rágcsálók tavaly ősz óta élnek Állatkertünkben, és rendszeresen újabb és újabb kölykökkel örvendeztetnek meg bennünket.

Hella új otthonával ismerkedik2014. november 5.

Gondozói is elkísérték Hellát, amikor múlt héten a Marosvásárhelyi Állatkertbe költözött. A szállítás rendben lezajlott, így most az új környezettel való ismerkedés köti le az állat figyelmét. Különös tekintettel Tánjára, az új lakótársra.

Fotózza le az újabb vombatkölyköt!2014. október 31.

Nőstény vombatunk, Molly erszényében újabb kölyök fejlődik! Akinek először sikerül az erszényből kikandikáló kölyköt lencsevégre kapni, és a felvételt el is küldi a vombat@zoobudapest.com e-mail címre, éves bérletet kap ajándékba!

Bulu örökbefogadásával a vadonbeli orangutánokért2014. október 28.

Bulu, az elárvult orangután kölyök jelképes örökbefogadásával most a vadonban élő orangutánok védelméhez is közvetlenül hozzájárulnak az állatbarátok. Arról, hogy ez miként lehetséges, cikkünkben részletesebben is beszámolunk.