Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Megint vannak csupasz turkáló kölykök2014. április 11.

A Varázshegyben látható csupasz turkálók furcsa tulajdonságairól, egyedülálló társas viszonyaikról, a rákbetegséggel szembeni ellenálló képességükről, zenei ízlésükről korábban már beszámoltunk, mint ahogyan írtunk a decemberben született kölykökről is. Most újabb szaporulatról számolhatunk be, hiszen március 31-én reggelre ismét gyarapodott a csupasz turkálók közössége.

Rosszcsont papagájok a világ túlsó oldaláról2014. április 9.

Hét éves szünet után újra vannak keák a Állatkertünkben. Az Új-Zélandon honos papagájok különlegessége a játékosság és a műszaki érdeklődés. Ez utóbbi lényegében abból áll, hogy mindent szétszerelnek, ami egy kicsit is puhább az acélnál. A ritka madarak összesen négyen vannak és a napokban vették birtokba új otthonukat.

Birkózó páviánok2014. április 4.

A Nagyszikla oldalában lakó galléros páviánok a látogatók kedvencei közé tartoznak. Népszerűségük egyik oka az lehet, hogy legalább a csapat egy-két tagja szinte mindig aktív, minden pillanatban csinálnak valamit.

Bolondos telefónia2014. április 2.

Április elsején ezúttal sem volt hiány tréfás telefonhívásokból. Telefonközpontunk 82 olyan hívást fogadott Jónás, Farkas vagy Medve urat keresték, de akadt olyan is, aki Gólya Margitot kérte a telefonhoz. A telefónia történetének korai szakaszából származó szokás jól mutatja, hogy az Állatkert csaknem másfél évszázados története során az urbánus folklórra is hatással volt.

Tevekaraván2014. április 2.

A híreinket rendszeresen nyomon követő állatkertbarátok számára bizonyára nem jelent újdonságot, hogy a tevéket az idei szezonban már a Holnemvolt Parkban, az egykori Vidámpark területén szeretnénk bemutatni. Az új férőhely épp a napokban készült el, így kedden a gondozók már át is vezethették a púpos jószágokat a nemrégiben kialakított karámba.

Festett horgászhal a Varázshegyben2014. március 29.

Múlt héten írtunk arról, hogy a Varázshegy pinceszintjén található őstengeri bemutatóba a közelmúltban új állatok érkeztek. Ezek közé tartozik a festett horgászhal is. A horgászatra utaló nevét a hátúszó meghosszabbodott első tüskéjéről kapta, amelyet az állat csaliként használ a zsákmányszerzéskor. A változatos színű, sőt, színét változtatni is képes halfaj a trópusi vizek lakója a Vörös-tengertől egészen az ausztrál partokat övező vizekig.

Kristóf a mókuskölyök2014. március 26.

Elárvult kis mókust nevelnek a mentőhelyen dolgozó munkatársaink. A kölyök a március 15-i vihar után került Állatkertünkbe, valószínűleg az erős szél sodorhatta ki a fészkekből. Az Állatkert által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány – amely nemcsak madarakkal, hanem kisemlősökkel és hüllőkkel is foglalkozik – évente mintegy tucatnyi elárvult, emberi gondoskodásra szoruló mókusnak nyújt segítséget. Idén Kristóf az első kismókusunk.

Halászó pelikánok2014. március 25.

A Víz Világnapja alkalmából számos "vizes" rendezvényt és programot kínáltunk látogatóinknak az elmúlt hétvégén. A spontán vízi viadalok a Nagytavon viszont bármikor megfigyelhetők, hiszen pelikánjaink a finom halfalatokért szinte mindenre képesek.

Fekete bárányok2014. március 21.

A cigája juhoknál minden jövevény a család fekete bárányának számít. Ennél a fajtánál ugyanis a bárányok szinte kivétel nélkül sötét színűek (bár valójában nem teljesen koromfeketék, hanem többnyire sötétbarnák). Idővel azonban a színük átalakul, így a fekete szín csak a test gyapjúmentes részein, a fejen és a lábakon marad meg.

Pingvinek „sétagyakorlata” az országos szezonnyitón2014. március 20.

Szerdán Állatkertünk volt a házigazdája a Magyar Állatkertek Szövetsége szezonnyitó sajtótájékoztatójának. Az eseményhez kapcsolódóan megmutattuk az újságíróknak a pingvinek „sétagyakorlatát” is. A tervünk ugyanis az, hogy a népszerű madarak nemsokára rendszeresen a látogatók között sétálnak majd. Cikkünkben erről az új programról, az országos szezonnyitóról, illetve a hazai állatkertek szakmai szövetségéről is olvashat.