Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Csíkos és foltos állatgyerekek – I. rész2017. április 26.

Aki mostanában jár az Állatkertben, nagyon sok kölyköt és fiókát láthat. Külön is érdemes szólni a csíkos és foltos állatgyerekekről, közülük is elsőként a nemrégiben született, és most már a közönség számára is látható zebracsikóról.

Emlős létére tojást rak2017. április 25.

A hangyászsün a legkülönösebb állatok egyike. Emlős létére ugyanis tojásokkal szaporodik. Jelenlegi állataink 2013 januárja óta láthatók az Ausztrál ösvény szomszédságában. Szép időben még a kifutóra is kiengedjük őket.

A Föld Fesztiválon állatmentő tevékenységünket is bemutatjuk2017. április 21.

Az április 21-től 25-ig, azaz péntektől keddig tartó Föld Fesztivál sok-sok egyéb programja mellett bemutatjuk az Állatkertünkben zajló madármentő, állatmentő tevékenységet is. Védenceinkkel akár testközelből is meg lehet ismerkedni.

Tifani, a négyhónapos pingvinfióka2017. április 21.

Pénteken, a Föld Fesztivál első napján mutatkozott be a nagyközönségnek Tifani, a négy hónapos pingvinfióka. A veszélyeztetett pápaszemes pingvinekkel bő három évtizede foglalkozunk, s eddig összesen harminc fióka cseperedett fel nálunk sikeresen.

Liesel szülinapi tortája2017. április 20.

A múlt szombati köszöntés alkalmával különleges tortával köszöntöttük fel Lieselt, a 40. születésnapját ünneplő gorillahölgyet. Piskóta, túrókrém, alma, szőlő, eper, banán, ananász, mangó és datolya: ezek voltak a finomság legfőbb összetevői.

Születésnapi kisfilm Lieselről2017. április 16.

Legidősebb gorillánk, Liesel 40. születésnapja alkalmából készítettük ezt a kisfilmet. A képkockákon egyrészt a gorillahölgy mindennapjai elevenednek meg, másrészt elővettünk néhány régi, archív képet is az 1989 óta Budapesten élő állatról.

Boldog születésnapot, Liesel!2017. április 15.

Ma ünnepelte 40. születésnapját Liesel, Állatkertünk legidősebb gorillája. Az ünnepelt születésnapi tortát is kapott a gondozóktól. Tekintélyes kora mellett anyaként is sikeres: 1989-es érkezése óta három, ma már felnőtt korú utódot nevelt fel.

Nyuszisimogatóval várjuk a látogatókat a húsvéti hosszú hétvégén2017. április 13.

Idén húsvétkor is lesz nyuszisimogató az Állatkertben, és természetesen sok más programmal, látnivalóval, állatbemutatókkal és látványetetésekkel is várjuk a közönséget. Cikkünkben beszámolunk a programokról és a nyúlvédelmi tudnivalókról is.

Édes Muffin, a kicsi muflon!2017. április 10.

Újabb aranyos apróságnak örülnek az Állatkert látogatói: március végén született a legújabb muflon csemete, aki a Muffin nevet kapta gondozóitól.

Kazuár hírek2017. április 7.

Lezárult a kazuárjaink állománycseréje. Korábban két tojónk volt, most egy tojó és egy kakas alkotja az állományt. Igaz, a jövendő tenyészpárt alkotó állatok most még nagyon fiatalok: a tojón jól látszik, hogy nem érte még el a kifejlett méretét.