Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Néha már felbukkan a muntyákszarvas gida2015. október 8.

A Mérgesház melletti kifutóban lakó kínai muntyákszarvasoknál augusztus utolsó napjaiban gida született. A gondozókon kívül azonban nem sokan látták még, hiszen mostanában kezd gyakrabban előmerészkedni a kifutó nyíltabb részeire.

Szurikáta hétköznapok2015. október 2.

Legújabb kisfilmünk a szurikáták hétköznapjaiba enged bepillantást. Ezek a kisemlősök nagyon népszerűek a közönség körében, nemcsak bájos külsejük miatt, hanem azért is, mert szinte mindig történik náluk valami izgalmas.

Cseperedő nanducsibék2015. szeptember 30.

Két nandutojásból már sikeresen kikeltek a fiókák, s egy kis szerencsével további csibék világrajövetelére is számíthatunk. A Dél-Amerikában őshonos futómadarak tartásába közel három évtizedes szünet után tavaly fogtunk bele ismét.

Golo szülinapi köszöntése2015. szeptember 28.

Gorillacsapatunk vezére, Golo vasárnap töltötte be harmincötödik életévét. Ez alkalomból tortával és más meglepetésekkel köszöntöttük, az emberszabásúak házának nézőterén pedig egész nap programok várták az érdeklődőket.

Sziesztázó páviánok2015. szeptember 25.

Állatkertünk fotósa csütörtök délben készítette ez a felvételt. Amint a képen is látható, páviánjaink közösen sziesztáztak a kifutójukban álló egyik mászófa ágain. A héttagú csapat majd’ minden tagját elnyomta a buzgóság.

Mókusmajom kölyök2015. szeptember 14.

A Dél-Amerikában őshonos mókusmajmok kifutójában is cseperedik egy apróság! A kölyök július második felében született, s bár az eltelt időben sokat nőtt, néha még mindig anyja hátára csimpaszkodva viteti magát.

Ritka trópusi disznófaj először Magyarországon2015. szeptember 10.

Először látható Magyarországon cebui disznó. Ez a kritikusan veszélyeztetett állatfaj a Fülöp-szigetekhez tartozó Negros és Panay lakója. A nemrégiben érkezett két állat közül a koca Rotterdamból, a kan pedig Edinburgh-ból érkezett Budapestre.

Mentett vidrakölyök2015. szeptember 7.

A nagyrédei horgásztónál találták azt az elárvult vidrakölyköt, akit kilencedik napja munkatársaink gondoznak. Az állat legyengülve és kiszáradva került hozzánk, infúziót, antibiotikumot és vitaminokat is kapott, s mostanra már egészen jól eszik.

Kis nagy marák2015. szeptember 2.

A nagy mara egy Dél-Amerikában őshonos rágcsáló, melynek megjelenése sok látogató szerint olyan, mintha kenguru, őz és nyúl „alkatrészekből” rakták volna össze. Valójában nagyon bájos kis állat, a kölykök pedig még aranyosabbak.

Szecsuáni takin először Budapesten2015. augusztus 31.

Először látható takin a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Himalája keleti felében őshonos, ritka patás méretre akkora, mint egy kisebb szarvasmarha, ám mégis a juhokkal és a kecskékkel áll közelebbi rokonságban.