Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Meglátta a medve az árnyékát2016. február 2.

Idén is megtartottuk a hagyományos medveárnyék észlelést. A két kamcsatkai medvének jól látható árnyéka volt, ami a napos időben nem is volt igazán meglepő. A népi időjóslás szerint hosszú télre kell számítanunk, de azért nincs ok az aggodalomra.

Kinyíltak az első hóvirágok2016. január 29.

Ha virágpompáról még nem is beszélhetünk, legkorábban nyíló vadvirágaink már szirmot bontottak az Állatkert parkjában. Hóvirágból a legtöbbet a Xántus-ház előtti lejtőn láthatunk, de akad néhány virágzó téltemető is a Vombatház mellett.

Együtt vannak a rozsomákok2016. január 26.

Tuija és Igor, a december óta látható rozsomákok mostanra sikeresen összeszoktak, s már a kifutóban is együtt lehet látni őket. Viszonyuk ugyan harmonikusnak még nem mondható, de már észrevehetően érdeklődnek egymás iránt.

Téli madárvilág a Nagy-tavon2016. január 19.

Zajlik az élet a vízimadarak taván, amely még a legkeményebb teleken sem fagy be teljesen. Így aztán számos madárnak kínál ideális élőhelyet: a sajátjainknak, az ide szokott gémeknek és kormoránoknak, valamint a telelni érkező dankasirályoknak is.

Lajhárkölyök született2016. január 13.

Újabb kölyök született a kétujjú lajhároknál, s ezzel tovább folytatódik a budapesti lajhárok családregénye. A kicsi karácsony előtt pár nappal született, s némi szerencsével akár már most is látható a Pálmaházban.

Állatkerti „népszámlálás”2016. január 6.

Összesítettük, hány fajból és hány egyedből áll Állatkertünk élő gyűjteménye a 2015-ös és a 2016-os esztendő fordulóján. Ebből kiderül, hogy jelenleg 862 állatfaj 8423 egyedéről és további 141 gerinctelen tenyészetről gondoskodunk nap mint nap.

Évzáró kisfilmmel kívánunk boldog új évet2015. december 30.

Képek és hangulatok 2015-ből: így lehetne összefoglalni, mi is látható ezen a kisfilmen, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert néhány lakójáról, köztük sok az év során született fiatal állatról mutat be válogatott képkockákat.

A 2015-ös év újszülöttjei2015. december 29.

Patkánykenguru, lajhár, éji majom, ázsiai vadkutya, zebra, cebui disznó, zsiráf, mhorrr gazella, vörös vadbivaly, nandu, pingvin, vörösfülű ara, tarvarjú. Ezek a fajok mind szaporodtak idén Állatkertünkben, és még nem is soroltuk fel mindet!

A koalák első éve Budapesten2015. december 28.

A 2015-ös esztendő egyik legnagyobb eredménye, hogy intézményünk csatlakozott a koalatartó állatkertek „klubjához”. Cikkünkben felidézzük a koalák érkezésének előzményeit, s azt is, mi történt Vobarával és Nur-Nuru-Binnel az elmúlt tíz hónap során.

A 2015-ös év új állatai2015. december 22.

Az idei évben Állatkertünk mintegy hatvan olyan állatfajjal gyarapodott, amely az elmúlt években hiányzott, vagy korábban még sohasem került bemutatásra. Közülük a koala, a csuklyás cerkóf, a takin, a rozsomák és a cebui disznó volt a legnépszerűbb.