Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Jane Goodall volt a vendégünk2015. június 15.

Harmadízben látogatott el Állatkertünkbe dr. Jane Goodall, a világhírű főemlőskutató, etológus és természetvédő. Sajtótájékoztatót tartott, felavatta a dr. Teleki Géza munkásságáról szóló táblát, konzultált a kert vezetőivel és előadást tartott.

Előmerészkedtek a prérikutya kölykök2015. június 10.

A prérikutyák igazán bájos állatok. Hát még, ha kölykeik is vannak! Újszülöttként persze nehéz meglátni őket, de amikor hathetes korukban előmerészkednek az üregrendszerből, senki sem bírja megállni mosolygás nélkül az aranyos kisállatok látványát.

Megnyílt a Lepkekert2015. június 5.

Június 5-től látogatható Állatkertünk népszerű nyári bemutatóhelye, a Lepkekert. A Pálmaház mögött található létesítményben 23 trópusi lepkefaj több száz egyedét láthatják a látogatók. Ugyanitt több színpompás orchideát és broméliát is meg lehet csodálni.

Zenés esték az Állatkertben2015. június 4.

Tizennegyedik évadához érkezett a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat. Július 8-tól augusztus 21-ig minden héten egy, tehát összesen hét koncertre kerül majd sor: az első este Boban és Marko Marković lépnek majd színpadra.

Hucul csikó született2015. június 2.

Nimród lett a neve az egy hete született hucul csikónak. A jövevényt már most is láthatja a közönség, de még tisztes távolból, mert az anyaállat nagyon nyugtalan, ha túl közel jönnek a karámhoz. A különleges lófajtát a Holnemvolt Parkban mutatjuk be.

Nelly elefánt hévízi kezelése2015. május 29.

Éppen 101 éve, 1914 nyarán esett meg, hogy Nelly nevű ifjú elefántunk gondozójával Hévízre utazott kúráltatni a fájós lábát. A korabeli képek tanúsága szerint az állat nagyszerűen érezte magát a termálvízben.

Vidráinkról a nemzetközi vidranapon2015. május 27.

Május 27-én tartják a nemzetközi vidranapot a világ természetvédő szervezetei, amelyen e különleges vízi állatokra, illetve a fennmaradásukat fenyegető veszélyekre hívják fel a közvélemény figyelmét.

Pancsolás apával2015. május 22.

Jóllehet az elefántbikákra nem mindig jellemző, Assam igazán példás családapa. Ez derül ki abból a kisfilmből is, amelyen Asha, a 27 hónapos elefántborjú a papájával pancsol a kifutóhoz tartozó medencében. Igazán gyengéd, bensőséges pillanat.

Hány állat van az Állatkertben?2015. május 20.

870 faj 8542 egyede – ennyi ma a megszámolható állatok száma a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az emlősöket 121, a madarakat 137, a hüllőket 104, a kétéltűeket 28, a halakat 232, a gerincteleneket pedig 248 faj képviseli.

Segíts az Állatkertnek!2015. május 19.

Május 20-án van a személyi jövedelemadó bevallás leadási határideje. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az adózók nagy hányada az utolsó napokra hagyja a bevallás elkészítését.