Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Tíz éve született a világelső orrszarvú2017. január 26.

A héten volt tíz éve annak, hogy Állatkertünk első orrszarvúja megszületett. A most is Budapesten élő Layla ráadásul világelső is volt: az első olyan orrszarvú, aki mesterséges termékenyítés eredményeként jött a világra.

Együtt a zsiráfcsapat2017. január 20.

Sikeres volt Sauda, a január elsején született zsiráfborjú összeszoktatása a csapat többi tagjával. Az előzetes szoktatás után szerdán került sor a nagy összeengedésre, s mostanra már mind a hét zsiráfot egyszerre láthatja a nagyközönség.

Nevet kapott a zsiráfborjú2017. január 17.

Megvannak a múlt héten meghirdetett szavazás eredményei. A három választható név közül a Sauda kapta a legtöbb szavazatot (az összes voks 39 %-át), így hivatalosan is ez lett a neve a január elsején született zsiráfborjúnak.

Szavazz a zsiráf kislány nevére!2017. január 10.

A nagyközönség segítségét kérjük ahhoz, hogy megfelelő nevet találjunk a január 1-én született zsiráfborjúnak, aki egyébként kislánynak bizonyult. Az eddigi ötleteket figyelembe véve három nevet választottunk ki, ezekre lehet szavazni a hét végéig.

Nézze meg az aranyos zsiráfborjút!2017. január 6.

Nem kell tovább várnia annak, aki a január elsején született zsiráfborjút látni szeretné. A „szülőszoba” betekintő ablakáról ugyanis levettük a takarást, így az üvegfelületen keresztül jó eséllyel megleshetik a jövevényt és az anyaállatot is.

Zsiráfborjú az év első újszülöttje2017. január 2.

Megszületett állatkertünk idei első újszülöttje: egy egészséges zsiráfborjú, aki épp január 1-én kora délután jött a világra. Most még a „szülőszobában” van, a közönség néhány nap múlva láthatja. Később pedig összeszoktatjuk a többi zsiráffal is.

Kölykök és fiókák 2016-ban2016. december 27.

Az idén sem volt hiány újszülött, illetve újonnan kelt állatokban. A legnagyobb figyelmet talán a kis panda és a sörényes hangyász kölyök kapta, de a vombattól a szurikátán át a pingvinekig nagyon sok állatunknál volt még gyermekáldás.

Kisfilm a koalák vizsgálatáról és tréningezéséről2016. december 20.

A tavaly februárban érkezett koaláknál állatorvosaink rendszeresen végeznek állategészségügyi tréninget. Ennek részleteit mutatja be mostani kisfilmünk, amely az állatkerti állatorvos egy napját bemutató sorozat része.

Sülök a napon2016. december 17.

A Kisszikla oldalában lakó tarajos sülök igencsak jó néven veszik a téli napsütést. Ennek örömére elő is merészkedtek, pedig ezekben a tüskés állatokban eléggé erős a hajlam arra, hogy a nap nagy részét szunyókálással töltsék.

Agutikölykök a Pálmaházban2016. december 15.

A Dél-Amerikában őshonos agutik rendszeresen szaporodnak Állatkertünkben. A Pálmaház több pontján is látható felnőtt állatok mellett most épp két cseperedő kölyköt láthat a nagyközönség. A jövevények november 10-én látták meg a napvilágot.