Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Hancúrozó szurikáta kölykök2016. szeptember 9.

Az Afrikában őshonos, nálunk rendszeresen szaporodó szurikáták idén négy kölyökkel örvendeztettek meg bennünket. A nyár derekán született apróságok még bőven növésben vannak, de már elég nagyok ahhoz, hogy a közönség jól láthassa őket.

Teknős ügyek2016. szeptember 5.

Több médium is beszámolt arról, hogy a Feneketlen-tó ékszerteknősei az állatkerti Nagy-tóba kerülnek át. Cikkünkből kiderül, hogy miért, és hogy miként működik együtt az Állatkert az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztályával.

Shakira az oroszlánkifutóban2016. augusztus 31.

Talán sokan csodálkoznak azon, mit keres Shakira az oroszlánkifutóban, mi azonban azon csodálkoznánk, ha nem ott lenne. Itt ugyanis nem a kolumbiai énekes-dalszerzőről, hanem egy Shakira nevű, nemrégiben érkezett indiai oroszlánról van szó.

Pandakölyök: ki fotózza le legelőször?2016. augusztus 13.

Gyermekáldás volt a vörös macskamedve néven is ismert kis pandáknál. Auróra és Ambrus nászából június 26-án született egy apróság. A kölyök most egy odúban cseperedik, de hamarosan eljön az ideje, hogy előmerészkedjen. Érdemes tehát nagyon figyelni!

Az Időkapu2016. augusztus 4.

Az Időkapu c. filmmel időutazásra hívunk titeket. A múlt század eleji és a jelenkori képek összeolvasztásával létrejött, különleges hangulatot árasztó fantáziavilág az elmúlt 150 évet elegyíti.

150. születésnap2016. augusztus 4.

Nemrégiben kamerát ragadtunk és megkérdeztük látogatóinkat a 150. évforduló alkalmából…

Fióka a sörényes galamboknál2016. július 22.

A koronásdarvak, a cebui diszók, a kenguruk, a tigrispitonok, a gyűrűsfarkú makik, az ázsiai vadkutyák, a vombatok, az indiai antilopok és a kínai muntyákszarvasok mellett a Xántus-házban látható sörényes galamboknál is gyermekáldás volt.

„Trónörökösök” a koronásdarvaknál2016. július 18.

Mami és Papi fáradhatatlanul gyarapítja a koronásdarvak népességét. Eddig már két tucat fiókát neveltek fel, s most ismét három apróság cseperedik náluk. A faj szaporításának nagy hagyományai vannak nálunk: az első budapesti fiókák 1918-ban keltek.

Koalák a kifutón2016. július 11.

Ha az időjárás alkalmas rá, gondozóink a kifutóra is kihozzák a két koalát – de természetesen csak felváltva. Nur-Nuru-Bin egyébként a múlt hónapban töltötte be negyedik életévét, Vobara születésnapja e hónap 29-én lesz esedékes.

Cebui „disznóságok”2016. július 8.

Több mesélnivalónk is van az Állatkertünkben is látható, kritikusan veszélyeztetett cebui disznókról. Egyrészt készítettünk egy kisfilmet arról, hogyan tréningezik őket a gondozók, másrészt a film elkészülte óta három malacot is a világra hoztak.