Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Orangután hétvége az Állatkertben2015. augusztus 13.

Augusztus 15-én és 16-án, azaz szombaton és vasárnap Orangután hétvégét tartunk az Állatkertben. A fő helyszín az emberszabású majmok háza lesz, amelynek nézőterén érdekes ismeretterjesztő programokkal, arcfestéssel, játékkal várjuk az érdeklődőket.

Pancsoló mackó2015. augusztus 6.

Kánikula idején jól esik egy kis fürdőzés. Ezzel nemcsak az emberek vannak így, hanem az Állatkertünkben lakó szíriai barnamedvék is. A napokban készült kisfilmen egyiküket épp önfeledt pancsolás közben sikerült megörökíteni.

Két borjú az indiai antilopoknál2015. augusztus 5.

Júliusban két borjú is született az indiai antilopoknál. Természetesen két különböző anyától, Bambitól és Bodzától. A gyermekáldás egyben az is jelenti, hogy Enzo, a tavaly érkezett új hím beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

„Bárkán” az Állatkert lakói2015. augusztus 3.

Száznál is több fajról készített fotókat Állatkertünkben Joel Sartore, a National Geographic neves fotográfusa, a világ fenyegetett állatfajait dokumentáló PhotoArk, azaz „Fotóbárka” elnevezésű kezdeményezés részeként.

Kisfilm a prérikutyákról2015. július 30.

Zajlik az élet a társas prérikutyáknál. A Pálmaház mellett található kifutóban több kölyök is cseperedik, akik örömmel hancúroznak, vagy sütkéreznek a napon. A családi idillt egy kisfilm segítségével mutatjuk be olvasóinknak.

Mindkét koalánk betöltötte harmadik életévét2015. július 29.

Nur-Nuru-Bin másfél hónapja, Vobara pedig éppen ma töltötte be harmadik életévét. Kifejlett méretüket is elérték már. A március eleje óta látható koalákat az elmúlt hónapokban csaknem félmillió ember tekintette meg állatkertünkben.

Nevet adtunk az állatgyerekeknek!2015. július 24.

Az állatkerti babyboom legújabb szülöttei feledhetetlen pillanatokkal ajándékozzák meg látogatóinkat.

A kihagyhatatlan orangutánok2015. július 22.

Az orangután kölykökről többször is írtunk már. Újra és újra érdemes azonban visszatérni hozzájuk, mert kifutójukban mindig látható valamilyen családi idill. Állatkertünk fotográfusa a közelmúltban is készített néhány remek felvételt.

Vörös vadbivaly borjú2015. július 20.

A sok-sok kisállat között eddig még nem esett szó a vörös vadbivaly borjúról. A jövevény június 3-án született, így most már hat vörös kafferbivaly lakik Állatkertünkben. Az anyaállat viszont ezúttal nem Kalüpszó, hanem a BB nevű tehén volt.

Új cerkófmajmok érkeztek2015. július 17.

Budapesten először láthatók az Afrikában honos csuklyás cerkófok. A három állat közül kettő Franciaországból, egy pedig Svédországból érkezett. Összeszoktatásuk még folyamatban van, de a Madagaszkár-ház végében már meg lehet őket tekinteni.