Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Az Időkapu2016. augusztus 4.

Az Időkapu c. filmmel időutazásra hívunk titeket. A múlt század eleji és a jelenkori képek összeolvasztásával létrejött, különleges hangulatot árasztó fantáziavilág az elmúlt 150 évet elegyíti.

150. születésnap2016. augusztus 4.

Nemrégiben kamerát ragadtunk és megkérdeztük látogatóinkat a 150. évforduló alkalmából…

Fióka a sörényes galamboknál2016. július 22.

A koronásdarvak, a cebui diszók, a kenguruk, a tigrispitonok, a gyűrűsfarkú makik, az ázsiai vadkutyák, a vombatok, az indiai antilopok és a kínai muntyákszarvasok mellett a Xántus-házban látható sörényes galamboknál is gyermekáldás volt.

„Trónörökösök” a koronásdarvaknál2016. július 18.

Mami és Papi fáradhatatlanul gyarapítja a koronásdarvak népességét. Eddig már két tucat fiókát neveltek fel, s most ismét három apróság cseperedik náluk. A faj szaporításának nagy hagyományai vannak nálunk: az első budapesti fiókák 1918-ban keltek.

Koalák a kifutón2016. július 11.

Ha az időjárás alkalmas rá, gondozóink a kifutóra is kihozzák a két koalát – de természetesen csak felváltva. Nur-Nuru-Bin egyébként a múlt hónapban töltötte be negyedik életévét, Vobara születésnapja e hónap 29-én lesz esedékes.

Cebui „disznóságok”2016. július 8.

Több mesélnivalónk is van az Állatkertünkben is látható, kritikusan veszélyeztetett cebui disznókról. Egyrészt készítettünk egy kisfilmet arról, hogyan tréningezik őket a gondozók, másrészt a film elkészülte óta három malacot is a világra hoztak.

Erszényfigyelő2016. július 6.

Érdemes figyelni kenguruink erszényét, mert a Bennett-kenguruknál és a szürke óriáskenguruknál is kölykök cseperednek. Az apróságok nagyrészt még az erszényben töltik az időt, de gyakran kilesnek, sőt, némelyikük már ki is járogat onnan.

Családi idill az orangutánoknál2016. július 1.

Legújabb kisfilmünk orangutánjaink, Chuij, Jula, Lia, AnnaHanna, Lone és Moira mindennapi életének idilli pillanatait idézi fel: a játékot, a bukfencezést – és persze a szerető gondoskodást, amivel a felnőtt állatok a kölyköket körülveszik.

Frissen kikelt tigrispitonok2016. június 28.

Közel félszáz tigrispiton cseperedik az állatkerti „piton bölcsődében”. A kiskígyók múlt héten keltek ki. Közben egy másik nőstény most is kotlik egy fészekaljon: azok a tojások várhatóan egy-két hét múlva kelnek majd ki.

Oázis a város szívében2016. június 23.

Az Állatkert parkja egy igazi hűsítő oázis a nagy hőségben. Az árnyat adó fák és a sok szabad vízfelület mellett hűsítő párakapuk is gondoskodnak látogatóink felfrissüléséről.