Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Greennovációs különdíj az Állatkertnek2014. április 4.

A napokban adták át a III. Greennovációs Nagydíj elismeréseit. A díjakkal azon intézmények, önkormányzatok, vállalkozások vagy szervezetek tevékenységét ismerték el, amelyek a közelmúltban jelentős környezetbarát fejlesztést valósította meg. A Fővárosi Állat- és Növénykert a Greennovatív szolgáltató kategóriában különdíjad nyert annak a fejlesztési programnak a megvalósításáért, amelynek eredményeképpen megújuló energiaforrásból, éspedig a Széchenyi Fürdő termálvizének felhasználásával vált lehetségessé az intézmény hőellátása.

Elefántgombócot a talajba!2014. április 3.

Fűre, fára Fáni! Az elefáni-gombóc a legjobb!

Budapesti Gyermekvédelmi Nap az Állatkertben2014. április 1.

Csaknem teljesen megtelt a Varázshegy csillagtere hétfőn délelőtt. Ezen a napon ugyanis háromszáznál is több gyermeket láttunk vendégül a Budapesti Gyermekvédelmi Nap alkalmából. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek megismerkedhettek az „Állatok akcióban” állatbemutató jószágaival, részt vehettek egy állati kvízjátékon, és természetesen felkereshették az Állatkert „sztárjait”, a kiselefántot, a nagymacska kölyköket és a zsiráfokat is.

Zöld oázis Budapest szívében!2014. március 13.

Környezetvédelmi elismerésekre esélyes a Budapesti Állatkert

Asha tizenkét hónapja2014. február 12.

Pénteken már Asha első születésnapját ünnepeljük, pedig nem is olyan régen még azon dolgoztak munkatársaink, hogy az újszülöttet átsegítsék az első napok nehézségein. A közelgő születésnap alkalmából röviden visszatekintünk Asha életének első tizenkét hónapjára.

Új elektromos kisautó2014. január 30.

Új elektromos kisautó segíti az állatkerti dolgozók munkáját. A környezetbarát járműre az Opel Magyarország és a Fővárosi Állat-és Növénykert sok esztendős múltra visszatekintő együttműködése nyomán sikerült szert tenni. A jármű ezután a Varázshegy szállítási feladatait segít majd ellátni, az állatbemutatóban szereplő állatokat is ezzel fuvarozzák majd munkatársaink a bemutató helyszínére.

Állatkerti szakemberek rangos találkozóját szervezi a Fővárosi Állat- és Növénykert2014. január 17.

2014 szeptemberében a Fővárosi Állat- és Növénykert ad otthont az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) Éves Konferenciájának. A rangos eseményen a vezető európai állatkerteket tömörítő szervezet szakemberei cserélnek eszmét, vitatják meg egymással tapasztalataikat.

"Az Év Honlapja 2013 - Különdíj"2013. december 11.

Engedjétek meg, hogy megosszuk Veletek az örömhírt: az Állatkert idén májusban életre kelt új honlapja szakmai különdíjat kapott „Az Év Honlapja” versenyen!

Együttműködés a Microsoft Magyarországgal2013. november 22.

Ismeretterjesztő alkalmazások, számítógép alapú interaktív szemléltető játékok segítik a természet és az élővilág összefüggéseinek megértését a Microsoft Magyarország és a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve annak alapítványa közötti együttműködés nyomán. A korszerű ismeretterjesztést segítő megoldásokat bárki kipróbálhatja az Állatkertben, mi több, számos alkalmazást saját számítógépükről, táblagépükről vagy okostelefonjuk segítségével is elérhetnek az érdeklődők. A közös munka mellett a Microsoft kereken 10.000 dollárral támogatja a kert alapítványát.

Egerészölyv a mentőhelyen2013. november 20.

A Magyar Madármentők Alapítvány egyik legújabb védence egy egerészölyv. Az állat gázolás következtében sérült meg és bár csonttörése nincs, az egyik szeme komolyan károsodott. Jelenleg enni sem hajlandó magától, így a gondozóknak különféle trükköket kell bevetniük azért, hogy az állat ne gyengüljön le.