Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Hírek, események

Mi újság az Állatkertben? - Megjelent az Állatvilág legújabb száma!2014. november 4.

Az Állatvilág ismeretterjesztő magazin nagy népszerűségnek örvend az állatbarátok és az Állatkert látogatóinak körében. A legújabb, november-decemberi lapszám kiemelt témája a hamarosan Budapestre érkező koalák mindennapi életének bemutatása.

Mittelholcz Dóra emlékére2014. október 30.

A Fővárosi Állat- és Növénykert megrendüléssel értesült Mittelholcz Dóra újságíró haláláról. Dóra – akinek munkáját 2006-ban Zooscar-díjjal ismertük el – csaknem másfél évtized alatt több száz írásban számolt be Állatkertünk aktuális híreiről.

Állatok a könyvtárban2014. október 22.

Múlt vasárnap több állatunk a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában vendégeskedett. A két- és négylábú jószágok természetesen nem olvasási szenvedélyüknek hódoltak, hanem egy száz éves együttműködés hagyományát elevenítették fel.

EAZA: "Káprázatos éves konferencia Budapesten"2014. október 8.

Az EAZA (Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége) éves konferenciája 2014. október 23-27. között került megrendezésre a Budapesti Állatkert szervezésében.

Mentett uhut engedtünk szabadon2014. október 3.

Csütörtökön egy mentett uhut engedtünk szabadon. A madár elárvult fiókaként került be hozzánk, így munkatársaink egyhónapos kora óta nevelték. Mostanra már eléggé megnőtt ahhoz, hogy emberi segítség nélkül gondoskodjon magáról.

Négyszáz faj védelméről esett szó az EAZA budapesti konferenciáján2014. szeptember 30.

Budapesten tartották az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének éves konferenciáját. A több mint félezer szakember fontos természetvédelmi kérdésekről tanácskozott, és természetesen felkeresték a Fővárosi Állat- és Növénykertet is.

Sérült gyermekek napja az Állatkertben2014. szeptember 23.

Több mint hatezer fogyatékossággal élő ember – nagyrészt gyermekek és fiatalok – vettek részt hétfőn a XXIII. Sérült gyermekek napján. Az 1992 óta minden évben megtartott rendezvényt az ÉFOÉSZ és az Állatkert idén is közösen szervezte meg.

Az Állatkert az év Primái között2014. szeptember 12.

A Prima Primissima Alapítvány hétfőn hozta nyilvánosságra az év Primáit, azaz a Prima Primissia díjra jelöltek névsorát. A harminc jelölt között van a Fővárosi Állat- és Növénykert is, éspedig a magyar oktatás és köznevelés kategóriában.

Megjelent az Állatvilág magazin legújabb száma!2014. szeptember 5.

Nemrég a Kenyai East-Tsavo Nemzeti Parkban vadorzók pusztították el a világ talán legnagyobb elefántját, Sataót, Nógrád megyében pedig egy fokozottan védett barnamedve esett áldozatul egy puskagolyónak...

Parlagi sas gyógyulófélben2014. szeptember 4.

Lekerült a sín annak a parlagi sasnak a lábáról, amely a bal láb törése miatt került be Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére még július közepén. Az elgázolt állaton július 18-án végeztek állatorvosaink csontsebészeti beavatkozást.