Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Sérült gyermekek napja az Állatkertben2014. szeptember 23.

Több mint hatezer fogyatékossággal élő ember – nagyrészt gyermekek és fiatalok – vettek részt hétfőn a XXIII. Sérült gyermekek napján. Az 1992 óta minden évben megtartott rendezvényt az ÉFOÉSZ és az Állatkert idén is közösen szervezte meg.

Az Állatkert az év Primái között2014. szeptember 12.

A Prima Primissima Alapítvány hétfőn hozta nyilvánosságra az év Primáit, azaz a Prima Primissia díjra jelöltek névsorát. A harminc jelölt között van a Fővárosi Állat- és Növénykert is, éspedig a magyar oktatás és köznevelés kategóriában.

Megjelent az Állatvilág magazin legújabb száma!2014. szeptember 5.

Nemrég a Kenyai East-Tsavo Nemzeti Parkban vadorzók pusztították el a világ talán legnagyobb elefántját, Sataót, Nógrád megyében pedig egy fokozottan védett barnamedve esett áldozatul egy puskagolyónak...

Parlagi sas gyógyulófélben2014. szeptember 4.

Lekerült a sín annak a parlagi sasnak a lábáról, amely a bal láb törése miatt került be Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére még július közepén. Az elgázolt állaton július 18-án végeztek állatorvosaink csontsebészeti beavatkozást.

Tanévkezdés az Állatkertben2014. szeptember 1.

Szeptember elején nemcsak a közoktatásban és a felsőoktatásban kezdődik el a tanév, hanem a fentiek utáni legnagyobb pedagógiai szolgáltatóknak számító állatkertekben is.

MEGSZŰNIK AZ SMS JEGYVÁLTÁS2014. augusztus 18.

Az Állatkert számára kiemelten fontos, hogy a látogatók kellemes szórakozását minden lehetséges módon elősegítse. Többek között ezért vezettük be korábban az SMS jegyvásárlási lehetőséget.

Lefoglalt egerészölyvek a mentőhelyen2014. augusztus 13.

Kedden két egerészölyv került be Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére. A védett állatokat a Váci Rendőrkapitányság munkatársai foglalták le egy házkutatás során, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreivel közösen. A házkutatásra lakossági bejelentés alapján került sor egy sződligeti lakosnál, aki engedély nélkül tartotta az állatokat. Ugyanitt több védett állatból készült preparátumot is találtak. Bár a hozzánk bekerült egerészölyvek kondíciója nem a legjobb, és az egyiknek sérülései is vannak, valószínűleg mindkettőt vissza lehet majd juttatni a természetbe.

Töltsd le a mobilodra!2014. augusztus 12.

Új lehetőséggel bővült a Budapesti Állatkert szolgáltatásainak köre. Az állatkerti látogatás során hasznos segítséget nyújt az augusztus 12-től elérhető mobilapplikáció.

Mentett gólyák a természetvédelmi mentőhelyen2014. augusztus 7.

A képen látható gólyák mind az idei évben keltek ki a tojásból. Első szárnypróbálgatásaik azonban nem voltak maradéktalanul sikeresek. A legtöbbjük a szárnyán szerzett traumás sérüléseket, némelyikük pedig villanyvezetéknek repülve áramütést szenvedett. A Hortobágyi Nemzeti Parkból bekerült madarakat tehát állatorvosaink és a természetvédelmi mentőhely állatgondozói vették kezelésbe. A legtöbb bekerült gólya sérülésén szerencsére lehet segíteni, így némi gyógykezelés és felerősítő kúra után várhatóan vissza lehet őket engedni a természetbe. A gólyák mentése is része annak a mentő tevékenységnek, amely az Állatkertünk által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány égisze alatt zajlik.

Varjúmentő medve?2014. július 31.

Különös varjúmentést hajtott végre Vali nevű barnamedvénk. Legalábbis ez látható azon az amatőr felvételen, amelyet még június 19-én készített egyik látogatónk. A kifutóhoz tartozó medencébe pottyant dolmányos varjút Vali tényleg a partra „segítette”, de hogy kifejezetten a madár megmentése volt-e a célja, azon már el lehet vitatkozni. Valószínűleg egyszerűen csak kíváncsi volt rá, de inkább nem nagyon firtatta tovább a kérdést, miután a varjú az orrába csípett. Akárhogy is, a madár végső soron Vali segítségével tudott kievickélni a vízből.