Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Másfél hét mentett állatai2014. július 29.

Állatkertünk állatorvosai nemcsak az élő gyűjtemény részét képező állatok egészségének védelméről gondoskodnak, hanem az állatmentő tevékenység keretében a mentőhelyünkre került állatok gyógyításáról is. Másfél hét alatt 74 esetben vizsgáltak meg, illetve láttak el mentett állatokat. A páciensek között akadt rühös sün, lábsérült széncinege, elgázolt parlagi sas, szemgyulladásos házi rozsdafarkú, áramütött vörös vércse és a haspáncélján sérült mocsári teknős is.

Százezren kedvelik Facebook oldalunkat2014. július 24.

Százezer fölé emelkedett azok száma, akik lájkolták Állatkertünk Facebook-oldalát, s ezzel követőivé váltak az ott rendszeresen megosztott híreknek, képeknek, kisfilmeknek, egyéb érdekességeknek. Facebook-oldalunk több mint négy esztendőre visszatekintő történetéről és követőinek folyamatos növekedéséről cikkünkben bővebben is olvashat, sőt felelevenítjük a legnépszerűbb képeket, híreket is.

Mentett állatokat engedtünk szabadon2014. július 11.

Állatmentő tevékenységünk legnagyszerűbb pillanatai közé tartozik, amikor a hozzánk bekerült emberi segítségre szoruló állatokat gyógyulásuk, felerősítésük vagy felnevelésük után természetes élőhelyükön szabadon engedjük. A legutóbbi ilyen elengedésre kedden került sor Királyrét térségében. Munkatársaink és a hozzájuk csatlakozott vendégek 12 védett állatfaj összesen 55 egyedét engedték szabadon. A megmentett, és most a természetbe visszajuttatott állatok természetvédelmi eszmei értéke mindösszesen 2.127.000 Ft.

Megjelent az Állatvilág magazin legújabb száma!2014. július 2.

Jó hír az állatbarátoknak: megjelent az állatkert és a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével megjelenő Állatvilág magazin második száma! A lap ezúttal is izgalmas olvasmányt ígér, az állatkerti történéseken túl érdekfeszítő cikkekben és pazar képeken enged bepillantást az állatok titokzatos világába.

ÁLLAT-TÁRLAT2014. június 30.

Képzőművészeti kiállítás nyílik a Holnemvolt Parkban 2014. július 3-án.

“Állatkert Budapest szívében” - Kiállítás a Metró Galériában2014. június 25.

Az ország leglátogatottabb kulturális intézményéről különleges kiállítás tekinthető meg augusztus végéig a város legnagyobb “kiállítótermében”, a Metró Galériában.

Állati (jó) könyvtár2014. június 20.

Péntektől vasárnapig a 110 éves Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár is képviselteti magát az Állatkertben, éspedig a Nagy-tó partján. Az Állati (jó) könyvtár címet viselő program keretében nemcsak olvasnivalóval, hanem sok érdekes programmal, játékkal, író-olvasó találkozóval várják az állat- és könyvbarátokat. A két intézmény között egyébként már korábban is volt együttműködés: éppen száz éve annak, hogy Szabó Ervin és Lendl Adolf kezdeményezésére mozgókönyvtár létesült az Állatkertben.

Működnek a párakapuk2014. június 8.

A nyár és a kánikulai napok beköszöntével az Állatkert több pontján is üzembe helyeztük a párakapukat. A kapuk alatt hűs vízködből álló permetfüggöny keletkezik, amelyen átsétálva, esetleg egy ideig alá is állva mindenki kellemesen felfrissülhet.

Lázár Kálmánra emlékeztünk2014. május 22.

Május 20-án emléknapon idéztük fel gróf Lázár Kálmán zoológus, ornitológus és állatkertész emlékét. Az emléknap első részében a Marosvásárhelyi Állatkert adott otthont annak az ankétnak, amelynek előadói Lázár Kálmán életét, teljesítményét méltatták, illetve korának természettudományos eredményeit ismertették. A tudományos emlékülés után Kelementelkén emlékoszlop állításával tisztelegtünk a Fővárosi Állat- és Növénykert alapításában is jelentős szerepet játszó természettudós és ismeretterjesztő író emléke előtt. Az eseményről szóló részletes beszámoló, illetve Lázár Kálmán életútjának rövid ismertetése cikkünkben olvasható.

MagyarBrands-díjban részesült a Budapesti Állatkert!2014. május 19.

Az idei MagyarBrands díjátadó rendezvényen, mely a legkiválóbb hazai márkák, a sikeres márkaépítés ünnepe, immár negyedik alkalommal adták át a szervezők a MagyarBrands-elismeréseket a szakmai zsűri által kiválasztott magyar márkáknak.