Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Frontvonalban az Állatkert2015. január 19.

Hetven éve volt Budapest, és benne az Állatkert második világháborús ostroma. Mostani cikkünkben a december végi és január eleji eseményekről, a front közeledéséről és átvonulásáról esik szó.

Bombazáporban az Állatkert2015. január 12.

Hetven éve volt Budapest, és benne az Állatkert második világháborús ostroma. Háromrészes megemlékező cikksorozatunkkal az akkori idők történéseit elevenítjük fel. Mostani cikkünkben az előzményekről és a bombázásokról esik szó.

Szabadon engedtük a mérgezésből felgyógyult parlagi sast2014. december 18.

Megtalálási helyétől nem messze, Szabadkígyós közelében engedtük szabadon Tokajt, a mentett parlagi sast. A fokozottan védett ragadozó madár mérgezéses tünetek miatt került Állatkertünk mentőhelyére, ahol szerencsére sikerült meggyógyítani.

Védett denevérek tömeges pusztítása Békásmegyerben2014. december 17.

Nemtörődömség végzett 118 védett korai denevérrel. A szakszerűtlen panelfelújítás során talált, téli álomra készülő denevéreket egyszerűen kidobálták, zsákba tették és a sorsukra hagyták. Az életben maradt állatok az Állatkert mentőhelyére kerültek.

Gyógyulófélben a mérgezett parlagi sas2014. december 12.

Várhatóan teljesen felgyógyul a Békés megyében múlt héten talált, mérgezett parlagi sas. A fokozottan védett ragadozó madár szervezete jól reagált a kezelésre, s a jövő héten várhatóan szabadon is engedhetjük megtalálási helye közelében.

Prima Primissima Díjat kapott az Állatkert2014. december 8.

Állatkertünk kapta az idei Prima Primissima Díjat magyar oktatás és köznevelés kategóriában. A rangos elismerést intézményünk nevében prof. dr. Persányi Miklós főigazgató vette át a péntek este tartott díjkiosztó gálán a Művészetek Palotájában.

Nyerjen az Állatkert!2014. december 2.

Csütörtök reggelig lehet szavazni a Prima Primissima közönségdíjára, amelynek jelöltjei között ott van Állatkertünk is. Ha Ön úgy gondolja, intézményünk érdemes a közönségdíjra, kérjük, tiszteljen meg bennünket szavazatával!

Hilda emlékére2014. november 18.

Csütörtökön elpusztult Hilda, Állatkertünk matuzsálemi korú sziamang nősténye. Az 1987-ben érkezett állat 45 éves volt, ami majdnem kétszerese a vadonban élő sziamangok átlagos élettartamának. Cikkünkben sokunk kedvencére emlékezünk.

Új festmények a Dózsa György úti kerítésfalon2014. november 13.

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület segítségével újult meg az Állatkert Dózsa György úti kerítésfala. A kerítésre került alkotásokat, amelyeket naponta százezernyi közlekedő láthat, október 30-án mutattuk be a nagyközönségnek.

Még egy hónapig szavazhatsz ránk!2014. november 4.

Még egy hónapon át van lehetőség szavazni az idei Prima Primissima díj díjazottaira. Állatkertünk magyar oktatás és köznevelés kategóriában került a jelöltek közé. Ha egyetértesz intézményünk céljaival, kérjük, tisztelj meg a szavazatával!