Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Hírek, események

ÁLLAT-TÁRLAT2014. június 30.

Képzőművészeti kiállítás nyílik a Holnemvolt Parkban 2014. július 3-án.

“Állatkert Budapest szívében” - Kiállítás a Metró Galériában2014. június 25.

Az ország leglátogatottabb kulturális intézményéről különleges kiállítás tekinthető meg augusztus végéig a város legnagyobb “kiállítótermében”, a Metró Galériában.

Állati (jó) könyvtár2014. június 20.

Péntektől vasárnapig a 110 éves Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár is képviselteti magát az Állatkertben, éspedig a Nagy-tó partján. Az Állati (jó) könyvtár címet viselő program keretében nemcsak olvasnivalóval, hanem sok érdekes programmal, játékkal, író-olvasó találkozóval várják az állat- és könyvbarátokat. A két intézmény között egyébként már korábban is volt együttműködés: éppen száz éve annak, hogy Szabó Ervin és Lendl Adolf kezdeményezésére mozgókönyvtár létesült az Állatkertben.

Működnek a párakapuk2014. június 8.

A nyár és a kánikulai napok beköszöntével az Állatkert több pontján is üzembe helyeztük a párakapukat. A kapuk alatt hűs vízködből álló permetfüggöny keletkezik, amelyen átsétálva, esetleg egy ideig alá is állva mindenki kellemesen felfrissülhet.

Lázár Kálmánra emlékeztünk2014. május 22.

Május 20-án emléknapon idéztük fel gróf Lázár Kálmán zoológus, ornitológus és állatkertész emlékét. Az emléknap első részében a Marosvásárhelyi Állatkert adott otthont annak az ankétnak, amelynek előadói Lázár Kálmán életét, teljesítményét méltatták, illetve korának természettudományos eredményeit ismertették. A tudományos emlékülés után Kelementelkén emlékoszlop állításával tisztelegtünk a Fővárosi Állat- és Növénykert alapításában is jelentős szerepet játszó természettudós és ismeretterjesztő író emléke előtt. Az eseményről szóló részletes beszámoló, illetve Lázár Kálmán életútjának rövid ismertetése cikkünkben olvasható.

MagyarBrands-díjban részesült a Budapesti Állatkert!2014. május 19.

Az idei MagyarBrands díjátadó rendezvényen, mely a legkiválóbb hazai márkák, a sikeres márkaépítés ünnepe, immár negyedik alkalommal adták át a szervezők a MagyarBrands-elismeréseket a szakmai zsűri által kiválasztott magyar márkáknak.

Mentett állatokat engedtünk szabadon2014. május 15.

Kedden és szerdán került sor az idei első szabadon engedésre. Kedden húsz sünt, tizenöt mocsári teknőst, egy kuvikot és egy erdei siklót, szerdán pedig a tavalyi dunai áradás idején megmentett fiatal hódot juttattuk vissza a természetbe.

Végső búcsú dr. Holdas Sándortól2014. május 6.

Kedden kísértük utolsó útjára dr. Holdas Sándort (1931-2014), aki főigazgatóként 1978-tól 1986-ig, kilenc éven át vezette Állatkertünket. A neves kutató, szervező, oktató és ismeretterjesztő szakemberről szóló megemlékező írásunk az alábbiakban olvasható.

Elhunyt dr. Bogsch Ilma2014. április 28.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy április 27-én elhunyt dr. Bogsch Ilma. Állatkertünk egykori főigazgatója összesen több mint négy évtizeden át dolgozott intézményünkben, az egyetem elvégzésétől kezdve egészen nyugdíjazásáig, sőt még nyugdíjas évei alatt is. dr. Bogsch Ilma 72 éves volt.

Országos védettség2014. április 22.

Országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánították az Állatkertet. Az erről szóló rendelet már január 1-én hatályba lépett, de a hivatalos bejelentésre kedden délelőtt, a Föld napján került sor. A terület védettségét jelző, a természetjárók körében jól ismert ovális táblát Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, illetve prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója leplezte le.