Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Bemutatkozott a leopárdkölyök2013. augusztus 7.

Ismét szaporodtak Állatkertünkben a ritka perzsa leopárdok. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből korábban már hat kölyök született, ám az elmúlt években nem volt náluk sikeres szaporulat. Mostanáig! Dante, a legifjabb jövevény a napokban lesz két hónapos. A sajtónak szerdán délelőtt mutatkozott be, csütörtöktől pedig a nagyközönség is láthatja.

Hancúrozó makikölykök2013. augusztus 2.

A Madagaszkár-ház melletti makikifutóban, ahová a közönség is bemehet az állatok közé, a felnőtt gyűrűsfarkú makik mellett három kölyköt is láthatunk. A kicsik nemrég múltak három hónaposak, és nagyon aktívak. Érdemes tehát őket is meglátogatni.

Sárkánymérés2013. július 31.

Állatkertünk egyik különleges ritkasága a komodói varánusz, amelyet Európában csak igen kevés állatkertben mutatnak be. A faj számos különlegessége közül az egyik leginkább szembetűnő, hogy igencsak nagyra nő, olyannyira, hogy a sárkánynak is becézett állat lényegében a ma élő legnagyobb testű gyíknak számít.

Az állatok hűtése2013. július 29.

Szerda óta folyamatosan érvényben van a hőségriadó. Ilyenkor, a kánikula idején sokan érdeklődnek, hogy vajon az állatok hogy viselik a rekkenő hőséget. Természetesen az állatok elhelyezését eleve úgy terveztük meg, hogy ilyen időjárással is számoltunk, de néhány állat jó néven veszi, ha külön hűsítésről is gondoskodunk.

Koronásdaru fiókák2013. július 25.

Miközben a világ a brit trón jövendőbeli várományosának születésével van elfoglalva, az Állatkert is be tud számolni egy koronás főket érintő örvendetes eseményről. A szürkenyakú koronásdarvaknál nemrégen kelt ki a tojásból két „trónörökös”.

Mi az a manul?2013. július 22.

Újabb különlegességgel gazdagodott a Budapesti Állatkert! Ez a jövevény nem gyakori lakója az állatkerteknek: a manul egy Ázsia belsejében őshonos macskaféle, amelyet szoktak pusztai macskának, vagy Pallas-macskának is nevezni.

Ormányosmedve kölyök a kifutóban2013. július 19.

Júlia, a matuzsálemi korú ormányosmedve idei kölykei közül az egyikről, a mesterségesen nevelt Brunóról már beszámoltunk. Ám nem feledkezünk meg a másik kölyökről sem, akit viszont továbbra is az anyja nevel. Ez a kicsi is rendesen fejlődik, és most már egyre többet lehet látni a kifutóban is.

Pitonok a kígyóoviban2013. július 18.

A Mérgesház emeletén egy „óvodát” alakítottunk ki fiatal kígyók – mérgesek és nem mérgesek –számára. Az „ovisok” nagy része tigrispiton, de akad itt szőnyegmintás piton, sőt, a tavalyi szaporulatból származó szarvascsörgőkígyó és Schlegel-lándzsakígyó is.

Szabadtéren folytatódnak az állatkerti koncertek2013. július 16.

A Csík Zenekar és Dresch Mihály szerda esti fellépésével folytatódik a Zenés állatkerti esték koncertsorozat. Az előadás 20 óra 30 perckor kezdődik a Főbejáratnál lévő téren, ám a koncertre érkező közönség előtt már 19 órától nyitva áll a kapu. A koncert helyszínének szomszédságában cukrászda és étterem várja a vendégeket, mi több, a környező sétányokon egy kellemes hangulatú esti állatkerti sétát is lehet tenni.

436 cm magas és kisfilm is van róla2013. július 12.

A szerdán érkezett új zsiráfbikát, Akint ugyan a közönség még nem láthatja, de mesélnivalónk máris van róla. A gondozók ugyanis gyorsan megmérték, milyen magas, mi több, egy kisfilm is készült arról, amint birtokba veszi új otthonát.