Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Hány állat van az Állatkertben?2015. május 20.

870 faj 8542 egyede – ennyi ma a megszámolható állatok száma a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az emlősöket 121, a madarakat 137, a hüllőket 104, a kétéltűeket 28, a halakat 232, a gerincteleneket pedig 248 faj képviseli.

Segíts az Állatkertnek!2015. május 19.

Május 20-án van a személyi jövedelemadó bevallás leadási határideje. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az adózók nagy hányada az utolsó napokra hagyja a bevallás elkészítését.

Képek és video Bulu Matáról2015. május 11.

Bulu Mata, a mesterségesen nevelt orangután kölyök nemrégiben múlt nyolc hónapos. Bár december elején Angliába költözött, sorsát természetesen azóta is nyomon követjük. A Monkey World jóvoltából most néhány fotót és videót is tudunk mutatni róla.

Strandszezon a vízilovaknál2015. május 5.

Május elsejével megkezdődött a strandszezon a vízilovaknál: Tücsök és Jusztina ismét használatba vehette a külső medencét. Bár a benti is a rendelkezésükre áll, de ebben a szép időben szívesebben ejtőznek az 1932-ben átadott kültéri medencében.

Feledhetetlen teveszeretet2015. április 29.

Anyák napja ugyan csak néhány nap múlva lesz, de az Állatkertben lencsevégre kapott fantasztikus jelenetet, amely méltó ehhez a csodálatos ünnephez, már most látnotok kell!

Pelikánfiókák2015. április 28.

Pelikánjainkat sem kerülte el a gyermekáldás: mind a rózsás, mind a borzas gödényeknél fióka cseperedik. A fészkelőhely a Nagy-tó Ausztrálház felé eső oldalán van, ám a szépen növekvő fiatalokat nemsokára a tó víztükrén is lehet majd látni.

Orangutánok a kifutón2015. április 24.

Legifjabb orangutánjaink, AnnaHanna és Lone a tavalyi év legvégén születtek, így a kellemes tavaszi időjárást mostanában tapasztalják meg először. Szemlátomást nagyon élvezik, hogy szüleikkel együtt naphosszat a kifutóban tölthetik az időt.

Vasárnapig tart a Föld Fesztivál2015. április 23.

Szerdán, a Föld napján nyitottuk meg hivatalosan az idei Föld Fesztivált, melynek keretében egészen vasárnapig gazdag programkínálattal, mentett állatok bemutatójával, távcsöves madármegfigyeléssel, talajtani kísérletekkel várjuk a nagyközönséget.

Tevecsikó született2015. április 21.

Idén sem maradunk tevecsikó nélkül. A Jenny nevű kanca ugyanis múlt héten egy életerős csikónak adott életet. A kislánynak bizonyult jövevény a Jamira nevet kapta, s már most is láthatja a közönség a Holnemvolt Parkban.

Nevet kapott a legkisebb zsiráfborjú2015. április 17.

Sisi lett a neve a március 25-én született zsiráfborjúnak. A név nem Erzsébet királynéra utal, hanem valódi afrikai keresztnév, amely főként Ghánában népszerű. Egyébként sikerült a jövevény nemét is kifigyelni, és kislánynak bizonyult.