Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Megnyílt a Lepkekert2019. május 31.

Állatkertünk népszerű látványossága a Lepkekert. A szezonális bemutatóhely rendszerint május végétől látogatható. Az idei szezont 21 trópusi lepkefaj hatszáz egyedével indítjuk. Kisfilmünkben megmutatjuk, hogyan népesítettük be velük a Lepkekertet.

Mentett madarakat és kisemlősöket engedtünk szabadon2019. május 30.

Tizenhét mentett állatot engedtünk vissza a természetbe a Bükki Nemzeti Park területén: köztük fakopáncsot, széncinkét, feketerigókat, peléket, sünöket és egy mókust is. Az esemény egy nemzetközi vadállatmentési konferenciához is kapcsolódott.

Kisfilmen az aranyos éji majom kölyök2019. május 24.

Állatkertünk Pálmaházának legifjabb lakója az április 24-én született éji majom kölyök. Az anyaállat nagyon gondos és tapasztaltnak is számít, hiszen már több kölyköt is sikeresen felnevelt. A jövevényt most kisfilmen is bemutatjuk.

Reggeli a gorillákkal2019. május 23.

Május 22-én, szerdán rendhagyó reggelivel kezdődött a nap a gorilláknál. A gorillacsapat tagjai „egy asztalnál” reggeliztek állatkertünk barátaival és munkatársaival, így hívva fel a figyelmet a mobiltelefonok újrahasznosítására.

Denevérek védelmében2019. május 21.

Mentőmunkák egyik fontos része a denevérek mentése: tavaly 319 segítségre szoruló egyedről gondoskodtunk. Nem mindenki körében népszerűek, de a velük kapcsolatos ellenérzések mind előítéleteken alapulnak. A valóságban azonban igen hasznos állatok.

Taco lett a matakó kölyök neve2019. május 16.

Lezárult a matakó kölyök nevére kiírt szavazás. A négy választható név közül a legtöbb voksot a Taco kapta, így a hivatalos dokumentumokba is ez a név kerül bejegyzésre a már másfél hónapos ifjú övesállat neveként.

Itt vannak a fotópályázat legjobb képei2019. május 15.

221 pályázó több mint 1100 felvétele közül választotta ki a legjobbakat a „ZOOmolj rá!” címmel meghirdetett fotópályázatunk szakértő zsűrije. Tekintse meg a legjobb pályaműveket tartalmazó galériát!

Figyeljünk a sarlósfecskékre!2019. május 10.

A szokásosnál hűvösebb időjárás miatt nincs túl sok repülő rovar, s ez nehéz helyzetbe hozza a vadon élő sarlósfecskéket, akiknek így alig van mit enniük. Ráadásul a kihűlés veszélye is fenyegeti őket. A Sünispotályban róluk is gondoskodunk.

Bemutattuk a Zenés Állatkerti Esték idei programját2019. május 8.

Tizennyolcadik évadához érkezett a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat, melynek programját ma mutattuk be a fellépő művészekkel közösen tartott sajtótájékoztatón. Július 3-tól augusztus 14-ig 7 héten át minden szerda este tartunk egy-egy koncertet.

Mentett kismókusok2019. május 8.

Az évnek ebben a szakaszában munkatársaink több elárvult kismókust is nevelnek. Nemsokára elérik a megfelelő fejlettséget, és visszajuttatjuk őket a természetbe. A tavaly 30 mentett mókus kapott nálunk második esélyt, idén is hasonló szám várható.