Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Szépen nőnek a flamingófiókák2020. szeptember 8.

Arasznyinál is kisebb pihés fiókákból kitollasodott fiatalokká cseperedtek a nyár első heteiben kelt flamingók. Alakra már majdnem olyanok, mint a kifejlett madarak, de tollazatuk, lábaik és csőrük színe még egészen más, mint a felnőtteké.

Kilóg a kenguruláb2020. szeptember 4.

A sokáig kihaltnak hitt Parma-kengurukat csak az idei évben kezdtük el tartani Állatkertünkben, de az egyik nőstény erszényében máris kölyök cseperedik. Időnként már kilóg a lába vagy a farka, sőt, néhányszor már ki is nézett az erszényből.

Bepillantás a vadállatmentésbe2020. szeptember 3.

Vadállatmentő munkánk keretében az idei nyár folyamán is több száz segítségre szoruló állatnak nyújtottunk második esélyt. Legújabb kisfilmünkben főállatorvosunk, dr. Sós Endre mutat be közülük néhányat.

Állatkerti tanévkezdés2020. szeptember 2.

Szeptember elején az Állatkertben is elkezdődik a tanév. Persze nem az állatok ülnek iskolapadba, hanem az óvodások és iskolások jönnek el hozzánk, hogy személyesen is megtapasztalják az élővilág sokféleségét.

Anya hátán a legjobb utazni!2020. augusztus 31.

Guba, a nyolchetes sörényes hangyász kölyök továbbra is nagyon szereti anyukája, Isabela hátára csimpaszkodva cipelteti magát. A szépen gyarapodó gyerkőcnek még arra is gondja van, hogy jellegzetes hangyász minta is „passzoljon”.

Evita minden rekordot megdöntött2020. augusztus 28.

Már eddig is Evita volt a világ legidősebb élő mhorr gazellája, de most, hogy 19 éves és négy hónapos is elmúlt, megdöntötte az abszolút rekordot is. Nem volt még soha nála hosszabb ideig élő egyed e ritka, a vadonban már kihalt patások között!

Kistesó és nagytesó2020. augusztus 25.

A már majdnem hatéves Lone gyakran kíváncsiskodik az épp ma húsz napos kisöccse, Móric körül. A nőstény orangutánok a természetben is a kistestvérüket nevelő anyjuktól tanulják meg, hogy hogyan kell gondoskodni az újszülöttekről.

Idén nem tartjuk meg az Állatkertek Éjszakáját2020. augusztus 24.

Járványvédelmi elővigyázatosságból úgy döntöttünk, idén nem tartjuk meg ezt a különleges programot. Pedig szerettük volna, de mivel az esemény viszonylag rövid, néhány órás ideje alatt igen sokan szoktak felkeresni minket, most ez a felelős döntés.

Mentett denevérek nevelése2020. augusztus 22.

A denevérekkel kapcsolatos mentőmunka során gyakran akad dolgunk egészen fiatal, szopós korban lévő állatokkal is. Egy kétgrammos denevérbébiről nem könnyű gondoskodni, de – amint a kisfilmünkben is látható – munkatársaink megtalálják a módját.

Móric lett az orangutángyerek neve!2020. augusztus 19.

Fontos bejelentésünk van az orangutánok világnapjára: nevet kapott a kéthetes orangután kisfiú. A szavazásra öt nap alatt több mint tizehatezer voks érkezett, s a legnépszerűbb nevet jegyezzük be a nemzetközi orangután törzskönyvbe.