Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Mocsári hibiszkusz levesestányérnyi virágokkal2022. július 25.

A mályvafélék családjába tartozó mocsári hibiszkusz virágjai igencsak feltűnőek, hiszen akkorák, mint egy nagyobb levesestányér. Állatkertünk több pontján is virítanak, különféle színekben, sőt, különféle alakban is.

Margitszigeti életképek2022. július 22.

Legújabb kisfilmünkben a Margitszigeti Kisállatkertben készült felvételek segítségével villantunk fel néhány életképet, kedvcsináló gyanánt. Aki a Margitszigeten jár, ne mulassza el felkeresni a hangulatos kertecske négylábú vagy szárnyas lakóit!

Flamingó óvoda az árnyékban2022. július 21.

Rózsás flamingóinknál összesen huszonhat fióka cseperedik. A legidősebbek már elmúltak háromhetesek, a legfiatalabbak egy hete keltek ki a tojásból. Az ilyen korú apróságokat a felnőttek afféle ovis csoportba terelik össze.

Játék, móka és bukfencek a gorillakifutóban2022. július 15.

Legújabb kisfilmünkkel Indigo, a négy és fél éves gorilla kislány mindennapjaiba pillanthatnak be honlapunk olvasói. A felvételeket amolyan kedvcsinálónak szánjuk, hiszen a videónál sokkal izgalmasabb élőben megfigyelni a budapesti gorillacsapatot.

Huszonkét flamingófióka kelt ki alig több mint egy hét alatt!2022. július 8.

Újabb kisállatokat láthat Állatkertünkben a nagyközönség! Rózsás flamingóinknál az elmúlt napokban huszonkét fióka kelt ki sikeresen. Mivel további tojások is vannak, a fiókák száma az elkövetkező néhány napban tovább növekedhet. 

Mérlegen a manulok2022. június 30.

Az Állatkertünkben látható sok-sok kisállat közül a pusztai macska, azaz manul kölykök hat héttel ezelőtti bemutatkozásuk óta különösen nagy népszerűségre tettek szert. Munkatársaink ma ismét kézbe vették őket, hogy ellenőrizhessük a fejlődésüket.

Újabb lepkék a Lepkekertben2022. június 28.

Egy hónappal ezelőtt huszonnégy faj több mint hatszáz egyedével kezdtük a Lepkekert idei szezonját. Nemrég megérkezett a második bábszállítmány is, mintegy négyszáz bábbal, és a korábbiakhoz képest három új fajjal.

Le a meleg gyapjúval!2022. június 22.

Sok állat vastag, olykor gyapjas szőrt növeszt a télre, ami aztán a meleg idő beköszöntével kezd kényelmetlenné válni. Némelyikük magától levedli a vastag szőrt, ezt látni most a tevéken is. A juhokat és az alpakákat viszont nekünk kell megnyírni.

Oroszlános hírek2022. június 21.

Van jó és szomorú hírünk is. A jó az, hogy Shakira nevű nőstény oroszlánunktól sikerült petesejtet kinyerni a lombik oroszlán programhoz. A rossz hír, hogy Kankai-t, a másik nőstényt sajnos el kellett altatni kiterjedt, előrehaladott daganatos megbetegedése miatt.

Családi pancsolás az elefántoknál2022. június 17.

Samu, az egyéves kiselefánt imádja a pancsolást. Időnként anyukájával, Angele-lel, de legtöbbször a „nagytesóval”, Arunnal veti magát a hűs habok közé. A fürdőzés része az is, hogy homokot szórnak magukra, ami afféle bőrradírként működik.