Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

„Korzózó” ékszerteknősök2020. június 26.

Mostanában gyakran jelzik látogatóink, hogy az Állatkertben szabadon kószáló teknősökkel találkoznak. Ez azonban így van rendjén, a Nagy-tóban lakó ékszerteknősök tojásrakás céljából indulnak útnak. Hagyjuk tehát őket szabadon közlekedni!

A zsiráfok világnapjára2020. június 19.

Június 21-én, azaz most vasárnap lesz a zsiráfok világnapja – mert ilyen világnap is van! Ez jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre az érdekes, „nyakigláb” állatokra, vadonbeli helyzetükre, és budapesti tartásuk másfél évszázados históriájára.

Gyík a sétányon2020. június 17.

Gyakran látni, amint gyíkok szaladnak át az állatkerti sétányokon, esetleg köveken sütkéreznek. Ezek az állatok nem „tilosban járnak”, hanem hazai fajként az Állatkertet választották természetes élőhelyüknek. Nekik is megfelelő életteret kínálunk.

Izabella lett a gyereknapi tevecsikó neve2020. június 15.

A két nappal gyermeknap előtt világra jött tevecsikónak olyan nevet kerestek a gondozók, amellyel megtartjuk azt a szokást, hogy a gyerek és az anyuka (Iringó) neve azonos betűvel kezdődik. A kicsinek már a púpja is elkezdett nőni.

Virágzik a szacuki havasszépe a japánkerti bonsai pavilonban2020. június 13.

Nemcsak a szakura, azaz a japáncseresznye, hanem a szacuki, vagyis havasszépe virágzás is jeles esemény Japánban. Két szacuki bonsai épp most virágzik a bonsai pavilonban, így látogatóink is megcsodálhatják meseszép virágaikat.

Ismét vannak vadkutya kölykök!2020. június 12.

Öt kölyök – négy nőstény és egy hím állat - cseperedik a dól, illetve vörös farkas néven is ismert ázsiai vadkutyáknál. Az apróságok április 11-én születtek, és most már a nap nagy részében látni lehet őket a tigrisekkel szemközti kifutóban.

Tizenegy fióka a veszélyeztetett tarvarjaknál2020. június 9.

A veszélyeztetett tarvarjakat a vadonban már csak néhány száz példány képviseli, Állatkertünkben viszont rendszeresen szaporodnak. Jelenleg tizenegy fióka cseperedik a Kisszikla oldalában kialakított röpdében.

Jegesmedve hírek2020. június 6.

Bő három év alatt sokat nőttek ifjú jegesmedvéink, akik érkezésükkor, 2017 kora tavasszal még másfél évesek sem voltak. A nemzetközi tenyészprogram keretében egyikük a héten egy belga állatkertbe költözött.

Aranyszőrű újdonság2020. június 3.

Néhány napja a látogatók is láthatják Janeket, a nemrégiben érkezett fiatal aranyszőrű takint. Ez a különleges, a természetben ritkulóban lévő patás a kínai Senhszi tartomány déli felében, a Csinling-hegység vidékén őshonos.

Gyereknapi tevecsikó2020. május 29.

Pénteken hajnalban Iringó nevű tevekancánk egy bűbájos csikónak adott életet. Az időzítés nem is lehetne jobb, hiszen szombattól – a pünkösd miatt – háromnapos hétvége kezdődik, és vasárnap lesz a nemzetközi gyermeknap.