Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Figyeljünk a sarlósfecskékre!2019. május 10.

A szokásosnál hűvösebb időjárás miatt nincs túl sok repülő rovar, s ez nehéz helyzetbe hozza a vadon élő sarlósfecskéket, akiknek így alig van mit enniük. Ráadásul a kihűlés veszélye is fenyegeti őket. A Sünispotályban róluk is gondoskodunk.

Bemutattuk a Zenés Állatkerti Esték idei programját2019. május 8.

Tizennyolcadik évadához érkezett a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat, melynek programját ma mutattuk be a fellépő művészekkel közösen tartott sajtótájékoztatón. Július 3-tól augusztus 14-ig 7 héten át minden szerda este tartunk egy-egy koncertet.

Mentett kismókusok2019. május 8.

Az évnek ebben a szakaszában munkatársaink több elárvult kismókust is nevelnek. Nemsokára elérik a megfelelő fejlettséget, és visszajuttatjuk őket a természetbe. A tavaly 30 mentett mókus kapott nálunk második esélyt, idén is hasonló szám várható.

Anyák napja az Állatkertben2019. május 5.

Anyák napján nálunk is van mit ünnepelni, hiszen most is sok anyaállat nevel kölyköt vagy fiókát Állatkertünkben. Az elefántokat, Angele-t és a kis Arunt külön is kiemeljük, azért is, mert egyre gyakrabban vannak együtt Assammal, az apukával.

Anya és lánya a matakóknál2019. május 3.

A közelgő anyák napja jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a matakó anyukára, aki néhány héttel ezelőtt már a második kölykét hozta világra. Sőt mi több, még egy kisfilmet is készítettünk róluk. Aki látni szeretné őket, a Pálmaházban keresse!

Megkezdődött a „strandszezon” a vízilovaknál2019. május 2.

Néhány nappal ezelőtt teljesen feltöltöttük a külső vízilómedencét, így két vízilovunk, Tücsök és Jusztina számára is elkezdődött a strandszezon. A 127. szezon, ha a teljes budapesti vízilótartás történtét nézzük, és a 88. ebben a medencében.

Újabb mentett állatokat engedtünk szabadon2019. április 30.

A mentőmunkához kapcsolódó legutóbbi elengedéskor 17 madarat és 40 kisemlőst jutattunk vissza élőhelyükre. A megmentett és természetes élőhelyükre visszajuttatott állatok természetvédelmi eszmei értéke együttesen 1,6 millió forint.

Az állatorvos egy napja2019. április 30.

Szombaton volt az állatorvosok világnapja. Ennek apropóján tesszük közzé legújabb kisfilmünket, amely ismét az állatorvosaink munkájába enged betekintést. Ezúttal egy nőstény oroszlán, illetve egy pingvin a páciens.

Liesel és Golo gyöngylakodalma2019. április 26.

A szombati gorilla nap egyik fő eseményeként felköszöntjük két legidősebb gorillánkat, akik harminc éve kezdték meg közös életüket. A „gyöngylakodalom” megünneplése mellett sok más programmal is várjuk a nagyközönséget.

Törpefürj csibék a Varázshegyben2019. április 25.

Ismét apróságokról számolhatunk be: ezúttal a Varázshegyben látható kínai törpefürjeknél volt gyermekáldás. Összesen három tojásból kelt ki csibe április elején. A kicsikről való gondoskodásból mindkét szülő kiveszi a részét.