Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30  Sz-V: 9:00-18:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

155 év oroszlánjai2021. április 27.

Az oroszlán is azon fajok közé tartozik, amely nélkül nehéz lenne elképzelni Állatkertünket. Első oroszlánjainkat 1873-ban szereztük be, az első oroszlánház pedig 1876-ban készült el. Száznál is több kisoroszlán született már nálunk.

Etetés a gyűrűsfarkú makiknál2021. április 24.

A gyűrűsfarkú makik nagyon népszerűek, és biztos, hogy sok látogatónknak hiányoznak. Így most őket kerestük fel kameránkkal, hogy megmutassuk, hogyan telnek mindennapjaik. Persze a legérdekesebb időpontban, etetéskor látogattunk el hozzájuk.

Anyák napi előzetes: virágzó cseresznyefák2021. április 23.

Bár még több mint egy hét van anyák napjáig (tehát még nem késő igénybe venni Alapítványunk anyák napi képeslapküldő szolgálatát), már most egy kis virágos előzetessel köszöntjük az édesanyákat. A japán díszcseresznyék ugyanis épp most a legszebbek.

155 év darvai2021. április 20.

Bő másfél évszázad alatt az ismert darufajok több mint felét bemutattuk Budapesten. A világon az elsők között szaporítottuk a koronásdarvakat, akikkel a régi időkben érdekes szerelmi történetek estek meg. Cikkünkben ezt is felelevenítjük.

Védjük együtt a denevéreket!2021. április 17.

Ma van a denevérek világnapja! Így aztán megragadjuk az alkalmat, hogy bemutassuk ezt az érdekes és fontos állatcsoportot, amelynek védelme nemcsak a bioszféra egésze szempontjából fontos, hanem közvetlenül is érdekes az emberiségek.

155 év denevérei2021. április 16.

Több mint száz éve tartunk egzotikus denevéreket, nagyobbrészt trópusi gyümölcsevő fajokat. A hazaiakat évtizedek óta mentjük, sőt az Állatkert parkja maga is olyan élőhely, amelyet az őshonos denevérek szívesen választanak élőhelyüknek.

Kukucs! Zsebibabák a Bennett- kenguruknál2021. április 15.

Vörösnyakú, más néven Bennett-kenguruinknál idén is több „zsebibaba” cseperedik. Öt anyuka erszényéből már ki is kukucskálnak a kölykök, de elképzelhető, hogy rajtuk kívül további nőstények erszényében is van még kiskenguru.

155 év kitinpáncélos állatai2021. április 13.

Nemcsak az emlősök, a madarak és a hüllők, hanem az ízeltlábúak tartásának is nagy hagyományai vannak Állatkertünkben. Cikkünkből kiderül, hogyan kell gondoskodni a Lepkekert lakóiról, és hogy hogyan segítettünk David Attenborough filmes csapatának.

Anya-fia pancsolás az elefántoknál2021. április 13.

Miközben mindenki az újabb kiselefánt születését várja, Angele, az elefánt anyuka, és fia, a hároméves Arun nagy pancsolást rendezett a kifutóhoz tartozó medencében. Önfeledt lubickolásukat most kisfilmen is bemutatjuk.

Virágba borult az Állatkert2021. április 10.

Szirmot bontott a salátaboglárka, az odvas keltike, a pirosló hunyor, a pompás japánbirs, az illatos boroszlán. Virágzik a japán liliomfa, a vérszilva és a higan diszcseresznye is. Az igazi cseresznyevirágzást azonban a következő hetekre várjuk.