Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Zuri lett a zebracsikó neve2023. május 25.

Szerdán éjfélig lehetett szavazni a zebracsikó nevére Állatkertünk weboldalán. Mostanra megvan az eredmény: Zuri lett a zebra kislány neve. A szuahéli eredetű név jelentése: szépséges, ragyogó, nagyszerű. Köszönjük a sokezer szavazatot!

Teknősmentés és „páncélfrász”2023. május 23.

Ma van a teknősök világnapja, ami jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet Állatkertünk teknősökkel kapcsolatos tevékenységére, vagy akár arra, hogy milyen veszélyek fenyegetik fennmaradásukat természetes élőhelyeiken.

Fiókanevelés a veszélyeztetett tarvarjaknál2023. május 19.

Állatkertünk számos veszélyeztetett faj védelmében, állatkerti szaporításában vesz részt. Ilyen faj a tarvarjú is, melynek andalúziai visszatelepítési programjának is részesei vagyunk. Az idei szezon első fiókái már láthatóak Állatkertünkben.

Válasszunk együtt nevet a zebracsikónak!2023. május 18.

Már tudjuk róla, hogy kislány, de nevet még nem kapott a május első napjaiban született aranyos zebracsikó, akit egyre többször látni már a kifutóban. Négy előzsűrizett, előzetesen kiválasztott névre lehet szavazni szerdán éjfélig.

Állatkerti dínókról a nemzetközi dinoszaurusz napon2023. május 16.

Május harmadik keddje a nemzetközi dinoszaurusz nap, ami bizonyos értelemben minket is érint. Természetesen eleven dínókat nem mutathatunk be (hiszen 66 millió évvel ezelőtt kihaltak), de azt igen, hogy miképpen néztek ki.

Vízi akrobaták2023. május 14.

Látogatóink egyre gyakrabban láthatják a kifutóban a Pálmaházzal szemközti kifutóban lakó, Dél-Amerikában őshonos óriásvidrákat, akik a szárazföldön kissé komikus esetlenséggel, a vízben viszont akrobatikus ügyességgel mozognak.

Íme az egy hete született zebracsikó2023. május 10.

Egész napra még nem, de a kora délutáni órákra már kiengedik a gondozók a kifutóra Állatkertünk legifjabb jövevényét, a május 3-án született zebracsikót. A kicsi nevet még nem kapott, de azt már tudni lehet, hogy kislány.

Koronások az Állatkertben2023. május 5.

Több olyan faj is látható Állatkertünkben, melyet az anyatermészet koronára emlékeztető fejékkel látott el. Ilyen például a szürkenyakú koronásdaru és a koronásgalamb, de láthattok nálunk koronás levéllábú sáskát is.

Botanikai különlegesség a virágzó bambusz2023. május 4.

A vörös pandák kifutója mellett zöldellő sövénybambusz virágai nem annyira szépségükkel hívják fel magukra a figyelmet, hanem különlegességükkel, mivel a bambuszok több évtized, vagy akár egy évszázad elmúltával hoznak csak virágot.

Májuskosár az Állatkert főbejáratánál2023. április 28.

Az április 29-től május elsejéig tartó hosszú hétvégén egy jókora májuskosár fogadja a látogatókat Állatkertünk főbejáratánál, a „Virággal egy mosolyért” kezdeményezés részeként, felelevenítve egy szép, a majálishoz kapcsolódó népszokást.