Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Japánkerti virágvarázs2019. április 10.

A Japánkert egész évben csodálatos, de legszebb arcát talán ilyekor mutatja. Virágba borult a kert közepén álló, teltvirágú ’Kanzan” díszcseresznye, de szirmot bontottak a japán bazsarózsák is. Érdemes botanikai látnivalóinkat is megcsodálni.

Üröm az örömben2019. április 10.

Az örömteli hírt, hogy a visszatelepítési programba bekerült óriásvidránk, Alondra sikeresen megérkezett Argentínába, sajnos beárnyékolja, hogy a párjának kiszemelt Svédországból érkező hím idő előtt elpusztult.

Aranyos kölykök „A dzsungel könyve” vadkutyáinál2019. április 9.

Három anya összesen tizenegy kölyköt nevel ázsiai vadkutyáinknál. Ez a faj vörös farkas néven is ismert, Kipling „A dzsungel könyve” c. novellagyűjteményében pedig dól néven szerepel. Élőhelyén ritkulóban lévő, veszélyeztetett fajnak számít.

Családi örömök a vízidisznóknál2019. április 5.

Három kölyök cseperedik a Dél-Amerika kifutóban látható vízidisznóknál. A rágcsálók legnagyobb termetű képviselőjének számító, kapibara néven is ismert faj rendszeresen szaporodik Állatkertünkben.

Állatkerti fényképek egykor és ma2019. április 3.

A Budapest FotóFesztivállal közösen nemrégiben hirdettük meg „ZOOmolj rá!” című fotópályázatunkat. Hasonló pályázatok azonban a múltban is többször voltak. Az első 1931-ben volt, azt Dulovits Jenő. a hazai fotográfia egyik jeles úttörője nyerte.

100% élmény 1% adó2019. április 2.

Szeretjük, ha állataink jól érzik magukat, ezért igyekszünk őket időről-időre meglepni. Segíts, hogy idén is új játékokat kaphassanak és mosolyt csalhassunk az arcukra.

Nagyot nőttek a „zsebibabák”2019. április 1.

Február elején már hírt adtunk a Bennett-kenguruk erszényében fejlődő kölykökről. A három kicsi azóta sokat nőtt, és elérték azt a kort, amikor már az erszényt is elhagyhatják. Időközben két újabb kölyök is kinézett az erszényből.

Kisfilm Alondra utazásáról2019. március 29.

Egyik óriásvidránk a napokban Argentínába utazott. Alondra ugyanis egyike lesz azoknak az állatoknak, akiket egy visszatelepítési program keretében szabadon engednek Iberá vidékének védett területén. Fél évszázad után az óriásvidra visszatér Iberába.

Remba, a zebracsikó első szülinapja2019. március 22.

Tortával köszöntötték gondozói Rembát, a zebracsikót első születésnapja alkalmából. Az ünnepelt természetesen anyukájával együtt fogyasztotta el a különleges, a zebrák ízlésének megfelelően elkészített finomságot.

Benedek a Sünispotályban2019. március 21.

A mentőmunka keretében évente másfél-kétezer állatnak nyújtunk segítséget. A legtöbb bekerülő állat madár, ám a legnagyobb számban bekerülő faj a sün. Bemutató mentőközpontunk, a Sünispotály egyik barátságos lakója, Benedek is így került hozzánk.