Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Pénteken Állatkertünkbe látogat Kabir Bedi2019. február 12.

Péntek délelőtt Állatkertünkben vendégeskedik Kabir Bedi indiai színművész, akit – bár sok-sok filmben játszott – a hazai közönség elsősorban Sandokan megformálójaként ismerhet. Rajongóival a Varázshegyben találkozik.

Újabb erszényes gyerek2019. február 9.

Nemrégiben számoltunk a negyedik budapesti vombatkölyök születéséről, s most újabb, erszényesekkel kapcsolatos örömhírünk van: az Ausztrál-ösvény mentén látható Bennett-kenguruknál is egy kölyök cseperedik az erszényben.

Ráják a Cápasuliban2019. február 6.

Az új Cápasuliban a cápák mellett a rájákkal is meg lehet ismerkedni. Talán nem mindenki tudja, de a ráják a cápák közeli rokonságába tartoznak, anatómiai felépítésük is hasonló, csak épp a testalkatuk más: nem orsó alakúak, hanem lapítottak.

A Cápasuli „mosolygós” nebulója2019. január 31.

A Cápasuliban jelenleg látható négy cápafaj közül élőhelyükön a zebracápák természetvédelmi helyzete a legrosszabb. A mi állatunk most még alig kétéves, de később akár két méteresnél is nagyobbra nőhet.

Időjós medvék2019. január 29.

Szombaton – a péntektől vasárnapig tartó Mackófesztivál második napján – kiderül, hogy meglátja-e a medve az árnyékát. A népi időjóslás szerint ebből következtetni lehet arra, meddig tart még a télies időjárás. De vajon mennyire jó időjósok a medvék?

Vombatkölyök: újabb világra szóló ritkaság2019. január 25.

A vombatoknál elhelyezett kamerák nemrégiben örvendetes képeket rögzítettek. Molly, az anyaállat erszényéből egy kölyök kandikál ki. E különleges erszényesek állatkerti szaporítása ritkaságnak számít, Budapesten viszont már négyszer sikerült.

Szirtcápák a Cápasuliban2019. január 23.

A nemrég megnyílt új Cápasuliban már most négyféle cápafajt mutatunk be. Például a korallzátonyok csúcsragadozóit, a feketeúszójú szirtcápákat, amelyek két méteresre is megnőhetnek. Cikkünkben több érdekességet is elárulunk róluk.

A 2018-as év mentett állatai2019. január 18.

A mentőmunka keretében munkatársaink 108 védett vagy fokozottan védett faj 1807 egyedének nyújtottak segítséget. Ebből 81 faj 910 egyede volt madár, 17 faj 734 egyede volt emlős, a többiek a hüllők és a kétéltűek közül kerültek ki.

Kell-e félni a cápáktól?2019. január 16.

A nemrég megnyílt Cápasuliban a cápák varázslatos világával ismerkedhetnek a látogatók. De vajon mennyire igazak a cápák veszélyességével kapcsolatos híresztelések? Cikkünkből kiderül, hogy a cápáknak több félnivalójuk van az embertől, mint fordítva.

Behavazódtunk!2019. január 11.

Havas csodavilággá varázsolta a tél az Állatkertet, és állataink is boldogan játszanak a kifutókat borító hóban. Nemcsak a jegesmedvék, a szibériai tigrisek, vagy éppen a rozsomákok, hanem még Arun, a kiselefánt is kiveszi a részét a téli mókázásból.