Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A Pálmaház óriásai2022. december 3.

A Pálmaházban látható két anakondánk, akiket gondozóik „a két grácia” néven szoktak emlegetni, Állatkertünk legtermetesebb kígyói közé tartoznak. A nagyobbik hossza jó négy és fél méter, amivel csak az egyik tigrispitonunk kelhet versenyre.

Kókuszpók, a pálmatolvaj2022. november 21.

A pálmatolvaj a legnagyobb termetű szárazföldi ízeltlábú. Bár a faj csak kevés állatkertben látható, mi két pálmatolvajt is bemutatunk, ráadásul a képeken is látható hím állat, tisztes nevén Kókuszpók, már nyolc esztendeje él nálunk.

Hamlet és az ő „háreme”2022. november 17.

Természetesen nem a dán királyfiról, Shakespeare tragédiájának címszereplőjéről van szó, hanem Hamlet nevű kengurunkról, aki mellé most két fiatal nőstény érkezett Berlinből. Mivel van egy idősebb nőstényünk is, Hamletnek így már igazi „háreme” van.

Szemet gyönyörködtető őszi színek2022. november 12.

Minden évszaknak, így az ősznek is megvan a maga szépsége. Állatkertünk lombos fáin a levelek a legkülönbözőbb színekben, a zöld, a sárga, a vörös és a barna változatos árnyalataiban pompáznak ilyenkor.

Párducles2022. november 10.

A veszélyeztetett perzsa leopárdoknál tavaly ősszel volt gyermekáldás. A két kölyök, Arya és Amir azóta sokat nőttek, és néha már nem is olyan könnyű első látásra megkülönböztetni őket Banutól, az anyukájuktól.

Felköszöntöttük a szülinapos elefántokat2022. november 7.

Négy ázsiai elefántunk közül kettőnek is mostanában van a születésnapja. A két ünnepeltet, az ötéves Arunt és anyukáját, a huszonegy esztendős Angele-t vasárnap különleges szülinapi tortával köszöntöttük fel.

„Tökölő” állatok2022. október 31.

A Halloween alkalmából a napokban több állatunk is faragott töklámpást kapott, amelynek belsejébe nem fényforrás, hanem ennivaló került. Ilyen „tökfejekkel” leptük meg a szurikátákat, a cebui disznókat, a rozsomákokat és az egyik perzsa leopárdot is.

Basil az őszi napsütésben2022. október 26.

Közkedvelt oroszlánhímünk, Basil nagyon élvezi az őszi napsütést. Bő egy hónapja tért vissza tíz hónapon át tartó prágai „kiküldetése” után, és azóta újra összeszoktattuk Shakirával, az oroszlánhölggyel is.

A lajhárok világnapjára2022. október 20.

Október 20-a a lajhárok világnapja, amiről természetesen mi is megemlékezünk, hiszen Állatkertünkben évszázados hagyománya van a lajhárok bemutatásának, sőt, az elmúlt évtizedekben rendszeresen szaporodtak is. Most is van náluk cseperedő kölyök.

Rózsavarázs a Cápasuli előtt2022. október 19.

A Cápasuli előtti területen igazi rózsavarázs várja látogatóinkat – legalábbis addig, amíg kitart a szép idő. Az itt virító rózsák mind haza nemesítésű, Márk Gergely neves rózsanemesítő által alkotott fajták képviselői.