Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Már látogatható a Lepkekert2016. május 31.

2016. május 27. óta a Lepkekert is nyitva áll a látogatók előtt. A Pálmaház mögött található, kifejezetten a nyári szezonban megtekinthető bemutatóhelyen a nagyközönség egy térben sétálhat a szemet gyönyörködtető, színpompás trópusi lepkékkel.

Gyermeknapi ajándék az állatoknak2016. május 27.

A gyermeknap közeledtével e héten több állatunkat is új játékkal leptük meg. A keáktól a vízilovakig, sok állat örülhetett a meglepetésnek. Persze feledkeztünk meg a közönségről sem: a hétvégén az újból megnyitott Lepkekerttel várjuk látogatóinkat.

Tízedik borját hozta világra az antilop anyuka2016. május 25.

Tízedik borjának adott életet Bambi, a termékeny indiai antilop. A kicsi május 14-én született, és a fajra jellemző módon általában a kifutó kevésbé feltűnő részein, például a kővel körülrakott fák tövében szokott pihengetni.

Teknősmérés a teknősök világnapján2016. május 24.

Hétfőn délután nyilvános teknősmérést tartottunk a teknősök világnapja alkalmából. A világnapon a teknősök fennmaradását fenyegető veszélyekre is igyekszünk felhívni a figyelmet.

Cseperedőben2016. május 20.

Az Állatkertben most is számos kölyök és fióka cseperedik. Kisfilmünk azt mutatja be, miként telik a gyerekkora az elmúlt hónapokban világra jött apróságoknak, köztük a muflonbáránynak, a muntyákszarvas gidának és persze a pelikánfiókáknak.

Sokat nőtt a muntyákszarvas gida2016. május 18.

Bő egy hónappal ezelőtt számoltunk be a muntyákszarvasoknál cseperedő jövevényről. A gida április elsején született és az elmúlt egy hónapban is sokat nőtt. Nem is annyira félős már, így sokat látni a kifutóban.

Asha pancsol2016. május 10.

Május beköszöntével végre elérkezett a nagy elefántmedence feltöltésének ideje. Asha, a virgonc elefántborjú önfeledt pancsolással ünnepelte meg az állatkerti strandszezon kezdetét.

Előmerészkedtek a vadkutya kölykök2016. május 6.

Hét kölyök cseperedik az ázsiai vadkutyáknál. A március 19-én születtek, de csak mostanában merészkedtek elő a kifutóra. A kicsik sokat játszanak, hancúroznak, és pancsolnának is, ha a szülők engednék.

Három kölyök a gyűrűsfarkú makiknál2016. április 29.

Már három kölyök cseperedik a gyűrűsfarkú makiknál. Az egyik még április elsején született, a két legfiatalabb pedig most hétfőn látta meg a napvilágot. A kicsik napjuk nagy részét azzal töltik, hogy anyjuk szőrzetébe csimpaszkodva vitetik magukat.

Cafrangos skorpióhal a Varázshegyben2016. április 20.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegy mélyén, az őstengeri bemutatóhelyen látható a cafrangos skorpióhal. Nevét ágas-bogas külsejéről kapta, amelynek segítségével könnyűszerrel beleolvad a környezetébe.