Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Veszélyeztetett állatfajok Budapesten2015. november 16.

A korszerű állatkertek egyik fontos feladata a kihalástól fenyegetett állatfajok védelme. Állatkertünk is több olyan fajjal foglalkozik, amely veszélyeztetettnek számít. Sőt, olyan is akad, amelyből már csak állatkerti állomány létezik.

Fióka a skarlát íbiszeknél2015. november 11.

Gyermekáldás volt a Dél-Amerikában őshonos skarlát íbiszeknél. Az október elején született fióka mostanra már repülni is tud, de a felnőtt madarakra jellemző harsány skarlátvörös színnek ebben a korban még nyoma sincs rajta.

Koala hétköznapok2015. november 6.

Legújabb kisfilmünk a koalák mindennapjaiba, s azon beül is a kora délutáni programba enged bepillantást. Az állatokat délután 1 órakor mérlegre tesszük, s ilyenkor némi bundaápolásra, barátkozásra is jut idő a friss eukaliptusz bekészítése mellett.

Prérikutyák hízókúrán2015. október 28.

Prérikutyáink komolyan veszik a télre való felkészülést. Csak esznek és esznek, s igyekeznek minél vastagabb zsírréteget felhalmozni a bőrük alatt. Ebben szemlátomást elég sikeresek, hiszen a csapat valamennyi tagja kifejezetten hájasnak mondható.

Viola, a vombat2015. október 22.

Október 22-ét Ausztráliában a vombatok napjaként tartják számon. Mivel a mi Állatkertünk szakmai körökben egyebek mellett a vombat szaporulatról ismert, a vombatok napja alkalmából egy vombatos kisfilmmel kedveskedünk honlapunk olvasóinak.

Új lakók az Állatkertben2015. október 19.

Kisfilmünk képkockáin a pár hete érkezett cebui disznókkal, az ugyancsak új jövevénynek számító szecsuáni takinnal, illetve a nemrégiben született muntyákszarvas borjúval találkozhatnak. Csámcsogás, pózolás és mindent elsöprő cukiság bő két percben.

Golo szülinapi tortája2015. október 9.

Két héttel ezelőtt köszöntöttük Golót, a budapesti gorillacsapat vezérét 35. születésnapján. Az erről szóló híradások nyomán sokan érdeklődtek azóta, hogy miféle tortát is kapott az ünnepelt. Képes gorilla-gasztronómiai írásunkból ez is kiderül.

Néha már felbukkan a muntyákszarvas gida2015. október 8.

A Mérgesház melletti kifutóban lakó kínai muntyákszarvasoknál augusztus utolsó napjaiban gida született. A gondozókon kívül azonban nem sokan látták még, hiszen mostanában kezd gyakrabban előmerészkedni a kifutó nyíltabb részeire.

Szurikáta hétköznapok2015. október 2.

Legújabb kisfilmünk a szurikáták hétköznapjaiba enged bepillantást. Ezek a kisemlősök nagyon népszerűek a közönség körében, nemcsak bájos külsejük miatt, hanem azért is, mert szinte mindig történik náluk valami izgalmas.

Cseperedő nanducsibék2015. szeptember 30.

Két nandutojásból már sikeresen kikeltek a fiókák, s egy kis szerencsével további csibék világrajövetelére is számíthatunk. A Dél-Amerikában őshonos futómadarak tartásába közel három évtizedes szünet után tavaly fogtunk bele ismét.