Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Asha szülinapja kisfilmen is2016. február 24.

Asha születésnapjáról nemcsak fotók készültek, hanem egy kisfilm is. Ebből kiderül, milyen torta való az elefántoknak, hogyan történet az elefántborjú felköszöntése, és hogy az ünnepelt és szülei miként fogyasztották el a különleges finomságot.

Mint a mókus…2016. február 18.

A mókusmajmok a mókusokhoz hasonló fürgeségük és famászó tehetségük után kapták nevüket. S mivel Állatkertünkben egy nagyobb, rendszeresen szaporodó csapat képviseli őket, mindig látni hancúrozó, rosszalkodó mókusmajmokat.

Virágzik a varázsmogyoró és a téltemető is2016. február 17.

Egyre több helyen látni az Állatkert parkjában a természet tavaszi ébredésének jeleit. Újabb és újabb gyeptereken nyílnak ki a hóvirágok, itt is, ott is szirmot bont a sárga virágú téltemető, sőt a Japánkertben álló varázsmogyoró is virágba borult.

Felköszöntöttük Ashát2016. február 15.

Vasárnap ünnepelte harmadik születésnapját Asha. A közönség kedvencének számító elefántborjút fel több száz látogató jelenlétében köszöntöttük fel. Az ünnepelt természetesen tortát is kapott, amelyet az elefántcsalád közösen fogyasztott el.

Lajhárok és barátaik2016. február 12.

Legújabb kisfilmünk a lajhárok lakosztályába enged bepillantást. A decemberben született lajhárkölyök családtagjaival együtt látható, de a velük társbérletben élő éji majmok, aranykezű tamarinok és sugaras teknősök is feltűnnek a filmkockákon.

Vitorlásgekkók a Varázshegyben2016. február 10.

Az Új-Kaledóniában őshonos vitorlásgekkót sokáig kihaltnak hitték, mára azonban a hobbiterraristák körében sem számít ritkaságnak. Nemcsak az ujjain, hanem a farkán is van olyan tapadó felület, amellyel bárhol képes megkapaszkodni.

Tavaszvárás az Állatkertben2016. február 3.

Bár a népi időjóslás szerint elvileg hosszú télre kellene készülődnünk, az Állatkerten végigsétálva mégis az az érzése támad az embernek, hogy mindenütt igazi tavaszváró hangulat uralkodik. Ezt a hangulatot örökíti meg legújabb kisfilmünk is.

Meglátta a medve az árnyékát2016. február 2.

Idén is megtartottuk a hagyományos medveárnyék észlelést. A két kamcsatkai medvének jól látható árnyéka volt, ami a napos időben nem is volt igazán meglepő. A népi időjóslás szerint hosszú télre kell számítanunk, de azért nincs ok az aggodalomra.

Kinyíltak az első hóvirágok2016. január 29.

Ha virágpompáról még nem is beszélhetünk, legkorábban nyíló vadvirágaink már szirmot bontottak az Állatkert parkjában. Hóvirágból a legtöbbet a Xántus-ház előtti lejtőn láthatunk, de akad néhány virágzó téltemető is a Vombatház mellett.

Együtt vannak a rozsomákok2016. január 26.

Tuija és Igor, a december óta látható rozsomákok mostanra sikeresen összeszoktak, s már a kifutóban is együtt lehet látni őket. Viszonyuk ugyan harmonikusnak még nem mondható, de már észrevehetően érdeklődnek egymás iránt.