Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Időjós medvék2014. január 31.

Pénteken megkezdődött a három napon át tartó Mackófesztivál, rengeteg programmal és a brummogó gyermekeknek díjmentes belépéssel. A fesztivál időzítése persze nem véletlen, hiszen február másodika jeles napnak számít a népi időjóslásban és természetesen a medvékhez is kapcsolódik. De vajon mi az igazság a medvék időjós tehetségéből?

Bongo sokat nőtt négy év alatt2014. január 29.

Gorillacsapatunk legfiatalabb tagja nemrég ünnepelte negyedik születésnapját. Bongo ugyanis 2010. január 5-én látta meg a napvilágot a mi Állatkertünkben.

Az Állatkert télen2014. január 27.

Állatkertünk barátai előtt nem titok, hogy a téli időszakban is nyitva vagyunk minden nap, s hogy az állatokat – egészen kevés kivétellel – ebben az időszakban is zavartalanul meg lehet tekinteni. Vajon mit szólnak a trópusi, szubtrópusi állatok a télies időjáráshoz, s mi módon gondoskodik az Állatkert arról, hogy semmiben sem szenvedjenek hiányt? Az állatkerti télről szóló írásunkban éppen ezekre a kérdésekre adunk választ.

Új zebubika2014. január 24.

Állatkertünk törpezebu állományát eddig színbeli egyöntetűség jellemezte. Aki azonban mostanában meglátogatta őket, annak feltűnhetett, hogy a vörösesbarna állatok közt akad egy, amelyik egészen más színű szőrzetet visel. A sötét barnásszürke állat természetesen ugyanúgy törpezebu, mint a többiek, méghozzá egy nemrégiben érkezett hím állat. Eltérő színét egyszerűen annak köszönheti, hogy a törpezebuk körében többféle színváltozat is létezik. Ez – mármint a színbeli sokféleség – egyébként általában jellemző a háziasított állatokra.

Virgonc vadbivaly2014. január 22.

Az ilyenkor szokásosnál jóval kellemesebb időben azok az állatok is meglehetősen sok időt tölthetnek a kifutóban, amelyek őshazájában inkább trópusi, szubtrópusi klíma jellemző. Igaz ez a vörös vadbivalyokra is. Állatkertünk fotósa egyiküket éppen akkor kapta lencsevégre, amikor az virgonc ficánkolással szaladgált a kifutóban, s tülkeivel egy kicsit a talajt is felszántotta.

Pávián juhháton2014. január 20.

Állatkertünk egyik klasszikus, több évtizedes hagyományokra visszatekintő állatbemutató helye a sörényes juhok és a páviánok közös társaskifutója a Nagyszikla oldalában. Bár néha adódnak kisebb csetepaték, általánosságban a két állatfaj remekül megfér egymás társaságában.

Mackófesztivál2014. január 17.

2014-ben is megrendezzük a hagyományos Mackófesztivált, idén január 31. és február 2. között várjuk izgalmas programokkal a mackók szerelmeseit.

Tatuk a Pálmaházban2014. január 17.

A hátukon páncélt viselő tatuk sok látogatót zavarba hoznak, ha arról esik szó, pontosan miféle állatok is ezek? Olyannyira, hogy volt már olyan is, aki holmi hatalmas pincebogárnak gondolta. A valóságban persze a tatuk emlősállatok, bár kétségtelen, hogy az emlősök egy különleges csoportjába tartoznak, ahová a hangyászok és a lajhárok is.

Töretlen szaporodási kedv az agutiknál2014. január 15.

A 2013-as évben összesen nyolc kölyök született a zöld agutiknál. A szaporodási kedv azonban az új esztendőben sem hagyott alább, hiszen január 14-én egy újabb apróság is napvilágot látott. A Dél-Amerikában őshonos rágcsálókat a Pálmaházban tekinthetik meg a látogatók.

Gyermekáldás a nyaláknál is2014. január 13.

Folytatódik a sorozatos gyermekáldás! Ezúttal a nyala antilopoknál volt szaporulat, december folyamán mindkét nőstény, Nina és Amira is világra hozott egy-egy borjút. Mostanra már mind a két jövevényt láthatja a nagyközönség a Szavanna komplexum istállójában.