Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Feledhetetlen teveszeretet2015. április 29.

Anyák napja ugyan csak néhány nap múlva lesz, de az Állatkertben lencsevégre kapott fantasztikus jelenetet, amely méltó ehhez a csodálatos ünnephez, már most látnotok kell!

Pelikánfiókák2015. április 28.

Pelikánjainkat sem kerülte el a gyermekáldás: mind a rózsás, mind a borzas gödényeknél fióka cseperedik. A fészkelőhely a Nagy-tó Ausztrálház felé eső oldalán van, ám a szépen növekvő fiatalokat nemsokára a tó víztükrén is lehet majd látni.

Orangutánok a kifutón2015. április 24.

Legifjabb orangutánjaink, AnnaHanna és Lone a tavalyi év legvégén születtek, így a kellemes tavaszi időjárást mostanában tapasztalják meg először. Szemlátomást nagyon élvezik, hogy szüleikkel együtt naphosszat a kifutóban tölthetik az időt.

Vasárnapig tart a Föld Fesztivál2015. április 23.

Szerdán, a Föld napján nyitottuk meg hivatalosan az idei Föld Fesztivált, melynek keretében egészen vasárnapig gazdag programkínálattal, mentett állatok bemutatójával, távcsöves madármegfigyeléssel, talajtani kísérletekkel várjuk a nagyközönséget.

Tevecsikó született2015. április 21.

Idén sem maradunk tevecsikó nélkül. A Jenny nevű kanca ugyanis múlt héten egy életerős csikónak adott életet. A kislánynak bizonyult jövevény a Jamira nevet kapta, s már most is láthatja a közönség a Holnemvolt Parkban.

Nevet kapott a legkisebb zsiráfborjú2015. április 17.

Sisi lett a neve a március 25-én született zsiráfborjúnak. A név nem Erzsébet királynéra utal, hanem valódi afrikai keresztnév, amely főként Ghánában népszerű. Egyébként sikerült a jövevény nemét is kifigyelni, és kislánynak bizonyult.

Színpompás virágok mindenütt2015. április 16.

Az állatok mellett kertünk növényei is pompás látnivalót kínálnak. Különösen ilyenkor áprilisban, amikor a japán díszcseresznyék ágai csak úgy roskadoznak a virágoktól. De virágzik a gyöngyike, a kankalin, az ibolya az odvas keltike is.

Mangábé-évtizedek2015. április 14.

A ritka aranyhasú mangábékkal Állatkertünk évtizedek óta foglalkozik, s világviszonylatban is mi vagyunk a faj egyik legfontosabb, legeredményesebb tenyészközpontja. Cikkünkben a szaporítási eredményekről és a nehézségekről egyaránt beszámolunk.

A legkisebb zsiráf is összeszokott a csapattal2015. április 13.

Idén már két zsiráfborjú is született Állatkertünkben. A január végén világra jött Ikinya jó ideje együtt van a többiekkel, a múlt héten pedig a legifjabb, március 25-én napvilágot látott borjút is összeszoktattuk a csapattal.

Mérlegen a koalák2015. április 10.

Koaláink bemutatkozása óta bő egy hónap telt el. Ez idő alatt több mint 75 ezren csodálták meg Nur-Nuru-Bint és Vobarát. A legnagyobb érdeklődés a kora délutáni mérlegelést kíséri. Cikkünkből kiderül, mit mutatott a mérleg az elmúlt egy hónap során.