Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Mackófesztivál2014. január 17.

2014-ben is megrendezzük a hagyományos Mackófesztivált, idén január 31. és február 2. között várjuk izgalmas programokkal a mackók szerelmeseit.

Tatuk a Pálmaházban2014. január 17.

A hátukon páncélt viselő tatuk sok látogatót zavarba hoznak, ha arról esik szó, pontosan miféle állatok is ezek? Olyannyira, hogy volt már olyan is, aki holmi hatalmas pincebogárnak gondolta. A valóságban persze a tatuk emlősállatok, bár kétségtelen, hogy az emlősök egy különleges csoportjába tartoznak, ahová a hangyászok és a lajhárok is.

Töretlen szaporodási kedv az agutiknál2014. január 15.

A 2013-as évben összesen nyolc kölyök született a zöld agutiknál. A szaporodási kedv azonban az új esztendőben sem hagyott alább, hiszen január 14-én egy újabb apróság is napvilágot látott. A Dél-Amerikában őshonos rágcsálókat a Pálmaházban tekinthetik meg a látogatók.

Gyermekáldás a nyaláknál is2014. január 13.

Folytatódik a sorozatos gyermekáldás! Ezúttal a nyala antilopoknál volt szaporulat, december folyamán mindkét nőstény, Nina és Amira is világra hozott egy-egy borjút. Mostanra már mind a két jövevényt láthatja a nagyközönség a Szavanna komplexum istállójában.

Az első hóvirágok2014. január 10.

Bár még csak január 10-e van, a sziklakert oldalában máris előbújtak az első hóvirágok. Nem messze, a vombatok kifutójának szomszédságában a téltemető kezdte el szirmait bontogatni. A főbejárat közelében pedig az illatos tündérfa ágain láthatunk rengeteg virágot.

A babyboom folytatódik: gundikölykök a Varázshegyben!2014. január 8.

A Magyarországon csak a Budapesti Állatkertben látható gundik olyan remekül érzik magukat, hogy újabb aranyos állatkölykökkel örvendeztetik meg látogatóinkat! December 24-én, azaz szenteste napján jött világra két kölyök a Varázshegyben élő gundicsaládnál.

Tavaszias hangulat2014. január 6.

Napok óta melegebb van az ilyenkor szokásosnál, így mostanában igazi tavaszias hangulat fogadja az Állatkert látogatóit. A telet nagyrészt fűtött istállókban töltő állatok most sokat tartózkodhatnak a szabad ég alatti kifutójukban, sőt, az időjárás nem ritkán a napfürdőzést is lehetővé teszi számukra.

Mozaik az állatmentésről2014. január 3.

A néhány nappal ezelőtt véget ért 2013-as esztendőben is kiterjedt mentő tevékenységet folytatott az Állatkertünk által életre hívott Magyar Madármentők Egyesület. A számokat és adatokat a napokban összesítjük, de néhány fontos és emlékezetes eseményt már most is felidézhetünk.

Boldog új esztendőt kívánunk!2013. december 31.

Idén is igyekeztünk honlapunk olvasóinak, Állatkertünk barátainak kedvében járni. A régit felváltva új, korszerű – időközben komoly szakmai díjat is elnyert – honlapot hoztunk létre, amelyet igyekeztünk minden fontos információval feltölteni. S emellett arra is törekedtünk, hogy olvasóinkat rendre tudósítsuk minden fontosabb új eseményről.

Mit esznek az állatok?2013. december 30.

Tízezer éhes száj! Esetleg szájszerv. Ennyit kell jóllakatni a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Többségüket nap mint nap. Ehhez 9 mázsa sajt, 3,4 tonna tintahal, 5 tonna túró, 15 tonna banán, 27 tonna nyers hús, 40 tonna édesvízi hal, 70 tonna alma, majdnem ugyanennyi sárgarépa,176 tonna zöld lucerna és 327 tonna réti széna szükséges évente. Meg úgy 220 millió forint.