Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Mentett vidrakölyök2015. szeptember 7.

A nagyrédei horgásztónál találták azt az elárvult vidrakölyköt, akit kilencedik napja munkatársaink gondoznak. Az állat legyengülve és kiszáradva került hozzánk, infúziót, antibiotikumot és vitaminokat is kapott, s mostanra már egészen jól eszik.

Kis nagy marák2015. szeptember 2.

A nagy mara egy Dél-Amerikában őshonos rágcsáló, melynek megjelenése sok látogató szerint olyan, mintha kenguru, őz és nyúl „alkatrészekből” rakták volna össze. Valójában nagyon bájos kis állat, a kölykök pedig még aranyosabbak.

Szecsuáni takin először Budapesten2015. augusztus 31.

Először látható takin a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Himalája keleti felében őshonos, ritka patás méretre akkora, mint egy kisebb szarvasmarha, ám mégis a juhokkal és a kecskékkel áll közelebbi rokonságban.

Kölyök a jávai languroknál2015. augusztus 27.

Amióta 2007-ben belefogtunk a jávai langurok tartásába, évről évre megörvendeztetnek minket legalább egy utóddal. Az első kölyök 2008 augusztusában látta meg a napvilágot, a legutóbbi pedig alig két hónapja, július 5-én.

Tapírdagonya2015. augusztus 19.

A kánikulát követő özönvízszerű esőzés sok kárt okozott Budapesten. Szerencsére az Állatkertben nem történt komoly baj, sőt, a dagonyázni szerető tapírok kifejezetten örülnek annak, hogy kifutójuk talaja egy kissé felázott.

A kánikula pingvinjei2015. augusztus 14.

Mit csinálnak a pápaszemes pingvinek a kánikulában? Beállnak a párásító berendezés vízködfüggönye alá, vagy pedig nagyokat úsznak a borjúfókákkal közös medencében. Ezt mutatja be legújabb kisfilmünk, amely reméljük mindenkire üdítő hatással lesz.

Orangután hétvége az Állatkertben2015. augusztus 13.

Augusztus 15-én és 16-án, azaz szombaton és vasárnap Orangután hétvégét tartunk az Állatkertben. A fő helyszín az emberszabású majmok háza lesz, amelynek nézőterén érdekes ismeretterjesztő programokkal, arcfestéssel, játékkal várjuk az érdeklődőket.

Pancsoló mackó2015. augusztus 6.

Kánikula idején jól esik egy kis fürdőzés. Ezzel nemcsak az emberek vannak így, hanem az Állatkertünkben lakó szíriai barnamedvék is. A napokban készült kisfilmen egyiküket épp önfeledt pancsolás közben sikerült megörökíteni.

Két borjú az indiai antilopoknál2015. augusztus 5.

Júliusban két borjú is született az indiai antilopoknál. Természetesen két különböző anyától, Bambitól és Bodzától. A gyermekáldás egyben az is jelenti, hogy Enzo, a tavaly érkezett új hím beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

„Bárkán” az Állatkert lakói2015. augusztus 3.

Száznál is több fajról készített fotókat Állatkertünkben Joel Sartore, a National Geographic neves fotográfusa, a világ fenyegetett állatfajait dokumentáló PhotoArk, azaz „Fotóbárka” elnevezésű kezdeményezés részeként.