Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Halászó pelikánok2014. március 25.

A Víz Világnapja alkalmából számos "vizes" rendezvényt és programot kínáltunk látogatóinknak az elmúlt hétvégén. A spontán vízi viadalok a Nagytavon viszont bármikor megfigyelhetők, hiszen pelikánjaink a finom halfalatokért szinte mindenre képesek.

Fekete bárányok2014. március 21.

A cigája juhoknál minden jövevény a család fekete bárányának számít. Ennél a fajtánál ugyanis a bárányok szinte kivétel nélkül sötét színűek (bár valójában nem teljesen koromfeketék, hanem többnyire sötétbarnák). Idővel azonban a színük átalakul, így a fekete szín csak a test gyapjúmentes részein, a fejen és a lábakon marad meg.

Pingvinek „sétagyakorlata” az országos szezonnyitón2014. március 20.

Szerdán Állatkertünk volt a házigazdája a Magyar Állatkertek Szövetsége szezonnyitó sajtótájékoztatójának. Az eseményhez kapcsolódóan megmutattuk az újságíróknak a pingvinek „sétagyakorlatát” is. A tervünk ugyanis az, hogy a népszerű madarak nemsokára rendszeresen a látogatók között sétálnak majd. Cikkünkben erről az új programról, az országos szezonnyitóról, illetve a hazai állatkertek szakmai szövetségéről is olvashat.

Programok a szezonkezdés és a vizek jegyében2014. március 20.

Pénteken, szombaton és vasárnap is változatos programokkal várjuk látogatóinkat, részint a Magyar Állatkertek Szövetsége által meghirdetett országos állatkerti szezonkezdet, részben a víz világnapja jegyében. Több vizes élőhelyekhez kötődő állatunknál lesznek látványetetések vagy más bemutatók. Mi több, szombaton még bábelőadásokat is tartunk, hiszen a bábszínházi világnapot is most ünnepeljük.

Tengeripók az őstengerben2014. március 18.

A Varázshegy legalsó szintjén, az őstengeri bemutatóhelyen több új fajjal ismerkedhet meg a nagyközönség. Ezek egyike a nyílfejű tengeripók, amely eredetileg a sekély atlanti vizek korallszirtjeinek lakója. Valójában a rákok közé tartozik, pókra utaló nevét a test méretéhez képest meglehetősen hosszú lábai miatt kapta. Feje nyílszerűen meghosszabbodott, ezért kicsit olyan, mintha Pinokkió-orra lenne.

Állatkerti háziállatok2014. március 13.

Fontosnak tartjuk, hogy a vadállatok mellett háziállatokat is bemutassunk. Részben azért, mert szelídségük folytán ezeknél az állatoknál könnyebben megoldható, hogy a közönségünk közel kerüljön hozzájuk. Másrészt azért is, mert a városlakó emberek számára a gazdasági haszonállatok számára ezek a jószágok ugyancsak egzotikumot jelentenek. Ráadásul a mi intézményünk világviszonylatban is úttörő szerepet vállalt e téren az állatkerti szakmán belül. Az itt olvasható cikk részletesebben is beszámol a háziállatok állatkerti tartásáról.

Még egy agutikölyök2014. március 10.

Január közepén már írtunk a zöld agutikról, amelyeknél éppen akkor született az idei első kölyök. Azóta még két másik aguti is világra jött, a legkisebb történetesen épp a múlt héten.

Banya ismét kölyköt nevel2014. március 7.

Újabb kölyök született a Pálmaházban lakó kétujjú lajhároknál. Legidősebb lajhárunk február 23-án adott életet egy utódnak. Az elmúlt napokban csak a legszerencsésebbek láthatták az anyjába kapaszkodó apróságot. Mostanra már kicsit jobbak az esélyek, különösen a zárás előtti utolsó órában, amikor aránylag sokat mozognak az állatok.

Bemutatkozott Elza és Rico2014. március 7.

Hétvégétől látható a kifutóban Elza és Rico, a két pingvinfióka. A budapesti pingvinkolónia legfiatalabb tagjai december elején keltek ki a tojásból, de a nagyközönség csak mostantól láthatja őket. A szülőpár nászából már korábban is több alkalommal jöttek a világra fiókák.

Nyílnak a tavaszi virágok2014. március 4.

A tavasz beköszöntével egyre több virág pompázik az Állatkert szépen gondozott parkjában. A már január óta megfigyelhető hóvirág és téltemető, illetve a február óta virágzó hanga mellett mostanra a tavaszi tőzikék és a különféle sáfrányok is szirmot bontottak. A főbejárat környékén és a Xántus János-ház előtt különösen sokat látni belőlük.