Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Burzuk Lászlót jelöltük az év állatgyógyászati asszisztensének2023. február 21.

Állategészségügyi csapatunk egyik kiváló munkatársát jelöltük az 2018-ban alapított Év Állatgyógyászati Asszisztense díjra. Aki egyetért velünk, arra bíztatjuk, hogy voksoljon kollégánkra a díjhoz kapcsolódó közönségszavazáson.

Virágokkal jelzi közeledtét a tavasz2023. február 19.

Az első hóvirágok valójában már január első hetében kinyíltak Állatkertünkben, és a téltemető is korán szirmot bontott. Mostanra viszont már tőzikékben, csillagvirágokban és sáfrányokban is gyönyörködhet, aki ellátogat hozzánk.

Szeretettel ölel az Állatkert!2023. február 11.

A közelgő Valentin-nap a szerelemről és a szeretetről szól: az állatok szeretetéről is! Így jó alkalom arra, hogy gondozóink „szíves” finomságokkal kedveskedjenek Állatkertünk lakóinak. Látogatóinkat pedig négy napon át páros kedvezményekkel várjuk.

Moana lett a dolmányos hangyász neve!2023. február 10.

Csütörtök éjfélig lehetetett szavazni nemrégiben érkezett nőstény dolmányos hangyászunk nevére. A Moana név lett a befutó, erre érkezett a legtöbb voks. Moanát és párját, Ricardót a Pálmaházban láthatja a nagyközönség.

Így újítottuk fel a nagymacskák lakhelyét2023. február 9.

Legújabb kisfilmünkben a tigriseinknek és leopárdjainknak otthont adó kifutórendszeren elvégzett „lakásfelújítást” mutatjuk be. A felújításnak köszönhetően a közönség is többet láthat, a kifutó pedig jobban megfelel az állattartási igényeknek.

Itt lehet szavazni Ricardo párjának nevére2023. február 6.

Nevet keresünk a nemrégiben érkezett nőstény dolmányos hangyásznak, akit a napokban kezdtünk el összeszoktatni jövendőbelijével. Az előzsűrizett nevekre csütörtök éjfélig lehet szavazni honlapunkon. Az eredményt pénteken tesszük közzé.

Lehet időjós a jegesmedve is?2023. február 1.

A népi megfigyelések szerint meg lehet jósolni a tél hosszát annak alapján, hogy február 2-án van-e árnyéka a medvének. A gyakorlatban erről vegyesek a tapasztalataink. A jegesmedve viszont tényleg rendelkezik „időjós” képességgel.

„Lakásfelújítás” a nagymacskáknál2023. január 27.

Több betekintőablak, jobban látható állatok, nagyobb terület és testre szabhatóbb használat jellemzi szibériai tigriseink és perzsa leopárdjaink otthonát, miután a 21 éve átadott kifutórendszeren a közelmúltban „lakásfelújítást” végeztünk.

Nagyon nőttek a pusztai macska kölykök2023. január 22.

A márciusban született pusztai macska kölykök szépen felcseperedtek, méretüket tekintve már alig maradnak el anyjuktól. A hat kölyökből kettő már el is hagyta a „szülői házat”, és másik állatkertbe került. A másik négynek is szervezzük a jövőjét.

Pingvinnapon a pingvinekről2023. január 20.

Január 20-a az állatokkal foglalkozók naptárjában világszerte a pingvinek napjaként van bejegyezve. A dolog minket is érint, hiszen 111 éve foglalkozunk pingvinekkel, jelenleg több mint harminc állatunk van, és négy fióka is van éppen.