Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

155 év tigrisei2021. június 2.

A tigrisek tartása Állatkertünkben 1877-ben kezdődött. Az idők során főleg bengáli, szibériai, illetve az azóta már kihalt jávai tigrisekkel foglalkoztunk. Kistigrisek, fejlesztések, és egy tigrispár, akiknek szerelme erősebb volt a szabályoknál.

Kölykök a prérikutyáknál is2021. május 31.

Állatkertünkben most különösen sok kisállat, kölyök és fióka cseperedik. A tavasz első felében a prérikutyáknál is gyermekáldás volt, de csak mostanában váltak a kicsik láthatóvá, hiszen életük első heteit a földalatti üregekben szokták tölteni.

Nektártermelő növények a Lepkekertben2021. május 28.

A nemrég megnyitott Lepkekertben a lepkék mellett a színpompás növényekre is érdemes odafigyelni. Nemcsak szemet gyönyörködtetők, hanem jó részük nektártermelő, és így a lepkék szívesen táplálkoznak virágaikból.

Élmények sokaságával készülünk a nyárra2021. május 27.

Már megnyílt a Lepkekert, most vasárnap gyereknapi programok lesznek, a vakáció kezdetétől indulnak a Légy ott! élményprogramok, de lesz állatkerti Szent Iván-éj, augusztusban pedig háromnapos szülinapi rendezvény és Állatkertek Éjszakája is.

Wendy, a vombat és a biológiai sokféleség2021. május 21.

Szombaton, május 22-én lesz a biológiai sokféleség nemzetközi napja. Ebből az alkalomból most Wendy-ről, az Állatkertünkben született ifjú vombatról teszünk közzé egy kisfilmet. A hazai állatkertek közül csak nálunk vannak vombatok.

Virágba borítjuk a kertet!2021. május 19.

Begóniák, sétányrózsák, bársonyvirágok, díszcsalánok, nebáncsvirágok és csillagcsokrok százai pompáznak szerte az Állatkertben: a fagyosszentek elmúltával ugyanis megkezdtük az egynyáriak kiültetését a virágágyakba.

Tíz kölyök cseperedik az ázsiai vadkutyáknál2021. május 18.

A kicsik már majdnem két hónaposak, így most már gyakran látni őket a kifutóban játszani, hancúrozni, sőt ma az is kiderült, hogy hat kislány és négy fiú van köztük. Ez a faj veszélyeztetettnek számít, ezért is fontos az állatkerti szaporításuk.

Búcsú Norbitól2021. május 14.

Ma reggel az „örök vadászmezőkre” távozott Norbi, Állatkertünk közkedvelt, idős szibériai tigrise, aki 2003-ban született, és 2004 óta élt Budapesten. Az itt töltött évek során párjával, Nivával összesen öt kölykük született.

Samu lett a kiselefánt neve!2021. május 13.

A Samu név lett a befutó a múlt héten meghirdetett szavazáson, így ezt a nevet kapja a nemrég született kiselefánt. Honlapunkra alig egy hét alatt közel 75 ezer voks érkezett. Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a névadáshoz!

155 év kengurui2021. május 11.

Nemcsak elefántoknál volt gyermekáldás mostanában, hanem az erszényből kileső, sőt, onnan időnként már ki is járó kiskengurukat is lehet látni Állatkertünkben. Kengurukkal egyébként már 155 éve foglalkozunk, cikkünkben az ő történetüket mutatjuk be.