Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kálmánka, Defi és Bori bari2022. május 7.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk meg, hogy az állatkerti Majorság gondozói hogyan viselik gondját azoknak a jövevényeknek, akikről az anyjuk valamilyen ok miatt nem gondoskodott, és így nekünk kellett besegíteni.

Puszi anyának!2022. május 2.

Reméljük, sokaknak volt alkalma anyák napja alkalmából felköszönteni az édesanyját! A gondolat perzsa leopárdjainktól sem áll távol: a képen az egyik ősszel született kölyök, Arya ad éppen puszit anyukája, Banu feje búbjára.

Tartsuk körforgásban, hogy ne kerüljön a kukába!2022. április 30.

A hulladékok újrahasznosításáról mindenki hallott, de vannak olyan tárgyak, ahol az újrahasználat a megoldás. Ilyenek a könyvek is! Ma felállítottunk egy polcos szekrényt a Varázshegy előterében újrahasználatra váró könyvekkel.

Szerelmesek! Kössetek szalagot az állatkerti májusfára!2022. április 29.

A majális hétvégéjén, azaz most szombaton és vasárnap a Főkapu téren májusfa várja a szerelmeseket, amelyikre a párok szalagokat tűzhetnek fel. A szalagokat az ajándékboltban lehet beszerezni, minden századik szalag mellé ajándékot is kap a vásárló.

Tücsök, a víziló születésnapi köszöntése2022. április 28.

Idősebbik vízilovunk – az 1973-ban Állatkertünkben született Tücsök – éveinek számát tekintve a legidősebb emlősállatunk. Születésnapja alkalmából gondozói köszöntötték fel, természetesen a vele együtt lakó lányával, Jusztinával együtt.

A fejés titkai2022. április 26.

November végén, amikor egy kisfilmben bemutattuk Bimbót, Budapest kedvenc tehenét, azt is megígértük, hogy ha megszületett a kisbocija, egy újabb kisfilmben a fejést is bemutatjuk. Ennek most jött el az ideje!

Felköszöntöttük Samut2022. április 25.

Vasárnap ünnepelte első születésnapját Samu, a kiselefánt, akit természetesen fel is köszöntöttünk a jeles nap alkalmából. Az ünnepelt egyébként már 485 kilót nyom, ezt azzal a mérleggel mértük le, amelyet az alapítványi támogatásokból szereztünk be.

Legyen saját méhlegelőd!2022. április 22.

Legújabb kisfilmünkben kertészeink bemutatják, hogyan készíthetünk méhlegelőt saját kiskertünkben. Aki kedvet kapott hozzá, magkeveréket is kap tőlünk, ha a mától vasárnapig tartó Föld Fesztivál ideje alatt felkeresi a kertészeink állomáshelyét.

Aranyos kölykök a Pálmaház újvilági majmainál2022. április 16.

Az éji majmoknál és a veszélyeztetett arany oroszlánmajmoknál is gyermekáldás volt a közelmúltban. A kölykök még márciusban születtek, tehát mostanában érték el azt a kort, amikor már látogatóink is elég jól meg tudják figyelni őket.

Boldog születésnapot, Liesel!2022. április 15.

Állatkertünk legidősebb gorillája, Liesel éppen ma ünnepli 45. születésnapját. A szépkorú emberszabású három kölyköt nevelt fel Budapesten, és eddig összesen tíz unokája született Sanghaj, Madrid és Barcelona állatkertjeiben.