Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Tapsifülesek2022. április 14.

Mindjárt itt a húsvét, így mára egy nyuszis kisfilmmel készültünk, még egyszer felhívva a figyelmet a felelős állattartásra, és persze Állatkertünk húsvéti programjaira, köztük is különösen a nyuszisimogatóra.

Maya és Lobo lett a két vidrakölyök neve2022. április 13.

A legifjabb vidrakölyköknél is szavazást hirdettünk a nevek kiválasztására. A voksolás eredményeként a kislány vidra a Maya, a fiú vidragyerek pedig a Lobo nevet kapta. Mindkettő 30 % feletti szavazataránnyal lett befutó a válaszható 7-7 név közül.

Gidák, bárányok és más „apróságok”2022. április 8.

Az állatkerti Majorságban, illetve az ugyancsak itt található állatsimogatóban különösen sok kisállatot láthat a nagyközönség: hancúrozó kecskegidákat, kergetőző kisbárányokat, és persze Ellát, a magyar tarka kisbocit.

A nyuszi nem játék, hanem élőlény!2022. április 6.

Már több mint negyedszázada minden húsvét előtt felhívjuk a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. Vagyis arra, hogy csak az fogjon nyúltartásba, aki tud és akar is gondoskodni a tapsifülesről akár egy évtizeden át.

Mi legyen a vidrakölykök neve?2022. április 5.

Eljött az ideje, hogy nevet keressünk a márciusban bemutatkozott óriásvidra kölyköknek! Egy nőstény és egy hím állatról van szó, így hét-hét nevet bocsátunk szavazásra. Voksolni április 12-ig lehet, az eredményeket másnap tesszük közzé.

Két kölyök a veszélyeztetett arany oroszlánmajmoknál2022. április 1.

A Dél-Amerikában őshonos, aranyszőrű, aprócska termetű majmoknál az a szokás, hogy a kölyköket szinte mindig az apuka cipeli, az anyuka csak a szoptatás idejére veszi át őket. A kéthetes apróságokat a Pálmaházban láthatja a közönség.

Állatkerti virágpompa2022. március 31.

Bár az igazi cseresznyevirágzás ideje még nem jött el, a higan cseresznyefák már most is virágzanak, sőt a liliomfa, azaz a magnólia is most a legszebb. Virágba borultak a vérszilvák, és az aranyvessző néven is gyakran emlegetett aranyfák is.

Samu pancsol2022. március 29.

A napokban elég jó idő volt ahhoz, hogy vizet töltsünk az elefántkifutó medencéjébe, amit Samu, a 11 hónapos kiselefánt kitörő örömmel fogadott. Az önfeledten pancsoló ifjú ormányoson kívül persze sok más cseperedő állat is látható nálunk.

Aprócska szarvaspár társbérletben a hangyászokkal2022. március 25.

Legújabb kisfilmünkben ezúttal a pudukat, ezeket a Dél-Amerikában őshonos, apró termetű szarvasféléket mutatjuk be. Nemrégiben egy ígéretes tenyészpárt „házasítottunk” össze. A Pampakifutóban láthatja őket a közönség.

Itt az idei első kecskegida!2022. március 24.

Úgy látszik, visszavonhatatlanul itt a tavasz, ami együtt jár a kisállatok világra jövetelével is. Pár napja beszámoltunk a kisboci születéséről, s azóta ismét Állatkertünk Majorságában volt gyermekáldás, éspedig az állatsimogatóban lakó kecskéknél.