Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Vadgesztenyéink védelmében2021. május 11.

Bár kertünk közel 155 éve, kerttörténetileg a platán korszakban nyílt meg, az első komolyabb kertfejlesztések az 1900-as évek eleji gesztenye korszakban zajlottak. Nem is csoda hát, hogy 28 darab, közel százéves vadgesztenyével büszkélkedhet kertünk.

Pihés fiókák a fekete hattyúknál2021. május 8.

Bár most a kiselefánt a közönség elsőszámú kedvence, több más kisállat is látható nálunk. Az Ausztráliában őshonos fekete hattyúknál például négy aranyos fióka cseperedik. Az Ausztrálház és a Dombház közötti tavacskánál lehet megcsodálni őket.

Reggeli az Akváriumban2021. május 7.

Bár az Állatkert bemutatóhelyeinek többsége már újra látogatható, a Pálmaház alatti Akvárium újranyitására egy kicsit még várni kell. Addig viszont itt van legújabb kisfilmünk, amelyben néhány itt lakó halat mutatunk meg reggelizés közben.

Itt lehet szavazni az áprilisban született kiselefánt nevére!2021. május 5.

Ezúttal is látogatóink segítségét kérjük, hogy voksaikkal döntsék el, mi legyen a nemrégi született kiselefánt neve. Szavazni jövő szerdán éjfélig lehet, a végeredményt pedig a rá következő napon, csütörtökön tesszük majd közzé.

155 év elefántjai2021. május 4.

A nemrég bemutatkozott kiselefánt Állatkertünk legifjabb ormányosa. De vajon mikor érkezett az első elefántunk? És korábban hány kiselefánt született Budapesten? Ez is kiderül jubileumi történeti sorozatunk mostani részéből.

Megszületett a várva várt kiselefánt!2021. április 28.

Harmadszorra is anyuka lett Angele, a huszadik életévében járó elefánt anyuka: szombat hajnalban egy életerős kiselefántot hozott a világra. A „szülőszoba” éjjellátó kamerái segítségével a születés pillanatait is meg tudjuk mutatni.

155 év oroszlánjai2021. április 27.

Az oroszlán is azon fajok közé tartozik, amely nélkül nehéz lenne elképzelni Állatkertünket. Első oroszlánjainkat 1873-ban szereztük be, az első oroszlánház pedig 1876-ban készült el. Száznál is több kisoroszlán született már nálunk.

Etetés a gyűrűsfarkú makiknál2021. április 24.

A gyűrűsfarkú makik nagyon népszerűek, és biztos, hogy sok látogatónknak hiányoznak. Így most őket kerestük fel kameránkkal, hogy megmutassuk, hogyan telnek mindennapjaik. Persze a legérdekesebb időpontban, etetéskor látogattunk el hozzájuk.

Anyák napi előzetes: virágzó cseresznyefák2021. április 23.

Bár még több mint egy hét van anyák napjáig (tehát még nem késő igénybe venni Alapítványunk anyák napi képeslapküldő szolgálatát), már most egy kis virágos előzetessel köszöntjük az édesanyákat. A japán díszcseresznyék ugyanis épp most a legszebbek.

155 év darvai2021. április 20.

Bő másfél évszázad alatt az ismert darufajok több mint felét bemutattuk Budapesten. A világon az elsők között szaporítottuk a koronásdarvakat, akikkel a régi időkben érdekes szerelmi történetek estek meg. Cikkünkben ezt is felelevenítjük.