Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Születésszabályozás a vörös pandáknál2021. november 14.

Rendszeresen közzétett kisfilmjeink segítségével időről időre az állatkerti állatorvosi munkába is bepillantást igyekszünk nyújtani. Ezúttal azt örökítettük meg, hogyan kapott Auróra, a nőstény kis panda fogamzásgátló implantátumot.

Itt lehet szavazni a zebracsikó nevére2021. november 9.

Nevet keresünk a már csaknem egyhónapos zebracsikónak. Négy név közül lehet választani, amelyekre a voksokat jövő hétfőig várjuk. A szavazás eredményét a rá következő napon, azaz jövő kedden fogjuk majd közzétenni.

Szénatortával köszöntöttük Arunt2021. november 8.

Arun, az ifjú elefánt éppen ma négyéves, de már szombaton felköszöntöttük, hiszen a hétvégén sokkal többen tudtak velünk együtt ünnepelni. A szénaboglya tortát gyümölcsökkel díszítettük, a tetejére pedig egy kenyértésztából készült 4-es szám került.

Így utazott el Basil Prágába2021. november 7.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, hogyan indítottuk útnak a Prágai Állatkertbe Basilt, Állatkertünk népszerű hím oroszlánját, aki az indiai oroszlánok megmentését szolgáló tenyészprogram keretében néhány hónapig a cseh fővárosban vendégeskedik.

Hogy vagy, Taiko?2021. november 3.

Közönségünk gyakran láthatja, hogy a gondozók a kifutó feletti sziklapárkányról valamilyen finomsággal vagy játékkal kedveskednek Taikónak, a népszerű jegesmedvének. A rendszeres környezetgazdagítás fontos ahhoz, hogy az állatok jól érezzék magukat.

A juharok igazi pompájukat ilyenkor ősszel mutatják meg2021. október 30.

A sok állatos látnivaló mellett növényeinket is érdemes megcsodálni, hiszen nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk. Ilyenkor ősszel is sok a botanikai látnivaló: a juharok például, amelyeknek 266 egyedéről gondoskodunk, ilyenkor a legszebbek.

Péntek este mutatkozik be Eugen, a négyméteres aligátor2021. október 28.

Legújabb kisfilmünkben nemrégiben érkezett új aligátorunkat mutatjuk be, akit a péntek esti állatkerti halloween alkalmából láthat majd először a nagyközönség. A termetes állat négy méter hosszú és 155 kilót nyom.

Móric, az orangután gyerek is vár Benneteket!2021. október 22.

A már csaknem tizenöt hónapos Móric mindig talál felfedezni valót. Bár sokszor még anyukája hátán csimpaszkodva utazik, nagyon érdeklik a mászási és játéklehetőségek, és persze a fagyapot is. Őt is érdemes meglátogatni az őszi szünet idején.

Őszi színek az Állatkert parkjában2021. október 19.

Októberben sincs hiány a botanikai látnivalókból! A kert sétányai fölé boruló dús lombsátor levelei szép lassan zöldről sárgára, vörösre vagy barnára változtatják a színüket, hangulatos őszi színekbe öltöztetve az Állatkertet.

Zebracsikó született2021. október 16.

A képen látható aranyos zebracsikó Állatkertünk legifjabb lakója: október 11-én, hétfőn látta meg a napvilágot. A tervek szerint ma, azaz szombaton, a déli órákban engedjük majd ki először a kifutóra, ahol látogatóink is megcsodálhatják.