Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Szemétkosárból pálmadézsa2022. június 8.

Nemrégiben a „műemléki” szemeteskosarakat pálmadézsává alakítottuk át. A dolognak egyszerre vannak botanikai, műemlékvédelmi, és persze környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási (ezen belül a hulladék gyűjtésével kapcsolatos) vonatkozásai.

Papagájok világnapja2022. május 31.

Világszerte mintegy négyszáz papagájfaj él, közülük csaknem harmincat Állatkertünkben is bemutatunk. Közülük alighanem a keák a legjátékosabbak, a legnagyobbra pedig a nálunk rendszeresen szaporodó jácintkék arák nőnek.

Szombattól látogatható a Lepkekert2022. május 27.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, mi történt az elmúlt napokban a Lepkekertben, és hogy hogyan készültünk fel a most szombati megnyitásra. Huszonnégy trópusi lepkefaj több mint hatszáz egyedével várjuk a nagyközönséget.

A vidráknak is van világnapjuk!2022. május 25.

Méghozzá május utolsó szerdáján, vagyis éppen a mai napon! Már több mint 150 éve foglalkozunk a vidrák különböző fajaival. Mostanában a Dél-Amerikában őshonos óriásvidrákat mutatjuk be, egyedüliként a hazai társintézmények közül.

Pozsgások a Pálmaház teraszán2022. május 24.

A pálmaházi – tóra néző – terasz kőkorlátjának képéhez évtizedek óta hozzátartoznak a „zodiákus” virágtartók, amelyekbe most pozsgás – más néven szukkulens – növényeket telepítettünk. A növényeket és a virágtartókat egyaránt érdemes megcsodálni.

A teknősök világnapjára2022. május 23.

Ma, május 23-án ünneplik a teknősök világnapját a földkerekség minden pontján, ahol ezekkel az érdekes hüllőkkel, illetve az ő védelmükkel, megőrzésükkel foglalkoznak. Ebből a munkából természetesen a mi Állatkertünk is kiveszi a részét.

Hat kölyök a manuloknál, azaz pusztai macskáknál2022. május 20.

2013 óta mutatjuk be ezt az Ázsia szívében honos macskafélét. Most végre a sikeres szaporításukról is beszámolhatunk, hiszen Borsika és Bohus hat kölyökkel örvendeztetett meg bennünket. A kicsiket már a nagyközönség is megcsodálhatja.

Dinók az Állatkertben2022. május 19.

Május 17-én volt a nemzetközi dinoszaurusz nap (igen, ilyen is van!), ami bizonyos értelemben Állatkertünket is érinti. Eleven dinókat persze az ismert okok miatt nem mutathatunk be a nagyközönségnek, de azt igen, hogy miképpen nézhettek ki.

Kisfilm a mentett sünökről2022. május 14.

Nemrégiben 47 mentett, sikeresen rehabilitált sünt engedtünk vissza természetes élőhelyükre. Ennek kapcsán egy kisfilmet is készítettünk, a tulajdonkívüli elengedésen túl általában is bemutatva a sünökkel kapcsolatos mentőmunkánkat.

Gólyafiókák a Margitszigeti Kisállatkertben2022. május 11.

A margitszigeti bemutatóhelyünkön látható mentett gólyák közül többen is párba álltak, fészket építettek és tojást raktak, két fészekben pedig már ki is keltek a fiókák. Egyik fészek sincs magasan, még a gyerekek is beleláthatnak mindegyikbe.