Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Mediterrán növénycsodák2021. június 28.

Nem kell feltétlenül külföldre utaznia annak, virágzó mediterrán és szubmediterrán növényekben szeretne gyönyörködni! A kertben mostanában virágoznak a leanderek, murvafürtök, jeneszterek, a pontuszi és a magyaltölgyek, valamint a gránátalmák is.

Páfrányok sokasága2021. június 21.

A sokféle érdekes állat mellett pompás növényeinket is érdemes megcsodálni! Például a páfrányokat, amelyekből kétszáznál is több fajt, fajtát és változatot mutatunk be. Legtöbbjük a szoborsétány mögötti, 2018-ban létrehozott bemutatóhelyen látható.

Óvoda lett a Dél-Amerika kifutóból!2021. június 18.

Valóságos „baby boom” van most Állatkertünkben, alig győzünk beszámolni a sok kisállatról. Például a vízidisznó és a nagy mara kölykökről, akik a Dél-Amerika kifutóban láthatók. Jön a hétvége, a vakáció, érdemes meglátogatni az állatkerti ifjúságot!

155 év lóféléi2021. június 18.

A jubileumi emlékévhez kapcsolódó sorozatunkban ezúttal a zebrák, vadlovak és vadszamarak budapesti históriáját elevenítjük fel. Mesélünk az 1893-as zebrafogatról, az 1930-ban született első zebracsikóról és Mamiról, a matuzsálemi korú onagerről.

Légy ott az óriásvidráknál!2021. június 16.

Múlt hétvégén megkezdődtek a Légy ott! élményprogramok, látványetetésekkel, állattréningekkel, érdekes bemutatókkal. Ezek egyike az óriásvidra család etetése minden délben, amelyből most kisfilmen mutatunk ízelítőt.

Tarvarjú fiókákkal a biológiai sokféleségért2021. június 15.

Több fióka is cseperedik a Kisszikla szomszédságában lakó, veszélyeztetett tarvarjaknál. A tavalyi szaporulatból hat fiatal egy visszatelepítési programban vett részt, a mostani fiókákkal kapcsolatban is szó van ilyesmiről.

Fióka az üregi baglyoknál2021. június 11.

Legújabb kisfilmünk sztárjai a mókás ábrázatú üregi baglyok, akiknél április közepén volt gyermekáldás. A méretben már a felnőttekhez közelítő, de még pihés tollazatot viselő fióka egyre többször merészkedik elő a földalatti üregből.

155 év kétéltűi2021. június 10.

Sok állatkertben alig fordítanak némi figyelmet a kétéltűek bemutatására. Nálunk azonban ez másképp van, ha nem is a megnyitás óta, de azért már csaknem százhúsz esztendeje, Sorozatunk legújabb részében a régi idők „amfibiumairól” mesélünk.

Rózsavarázs2021. június 7.

A rózsák, s köztük is mindenekelőtt a hazai nemesítésű rózsafajták kiemelt helyen állnak növénygyűjteményünkben. Már most is sok rózsában lehet gyönyörködni, de csütörtöktől a tóparti sétány mentén két héten át közel 120 nemesített fajtát mutatunk be.

Kisfilm a cseperedő éji majom kölyökről2021. június 4.

Mai kisfilmünkben egy újabb Állatkertünkben született kisállatot mutatunk be: a Pálmaházban cseperedő éji majom kölyköt. Videón is nagyon aranyos, de érdemes személyesen is ellátogatni hozzánk, és élőben is megcsodálni.